Bruce Springsteen

72 éves lett a „Főnök”

Ma ünnepli 72. születésnapját Bruce Springsteen amerikai énekes, zenész, akit egyszerűen csak a The Boss (a Főnök) néven becéznek. Titulusa nem túlzás, hisz világszerte több, mint 120 millió lemezt adott el, ebből csak az Egyesült Államokban több, mint 65 millió fogyott.

Ma ünnepli 72. születésnapját Bruce Springsteen amerikai énekes, zenész, akit egyszerűen csak a The Boss (a Főnök) néven becéznek. Titulusa nem túlzás, hisz világszerte több, mint 120 millió lemezt adott el, ebből csak az Egyesült Államokban több, mint 65 millió fogyott. Isten éltesse sokáig!

Springsteen, ahogy a legismertebb dalában is megénekli (Born in the U.S.A.) az Amerikai Egyesült Államokban született 1949. szeptember 23-án, európai bevándorló gyökerű szülők gyermekeként. Pályafutása alatt számtalan díjat, köztük 20 Grammy-t, 2 Golden Globe-ot és 1 Oscar-díjat is elnyert, sőt a 20. század egyik legmeghatározóbb dalszövegírójaként és minden idők egyik legjobb előadójaként tartják számon.

Ünnepeljük ma Őt a „Streets of Philadelphia” című számával, melyért 1994-ben Oscar-díjat kapott „filmbetétdal” kategóriában.

Lead kép forrása: Facebook / Bruce Springsteen