Céline Dion szülinap

Boldog születésnapot kívánunk Céline Dionnak!

Ma tölti be 55. életévét a pop koronázatlan királynője, akinek zenéjét kortól nemtől függetlenül milliók imádják. A talentum, amivel született predesztinálja arra, hogy az emberi lelket olykor olyan mélyen megérintse, amely nagyon keveseknek sikerül. Ünnepeljük az énekesnőt, aki egy francia sanzonról kapta keresztnevét.

Ma tölti be 55. életévét a pop koronázatlan királynője, akinek zenéjét kortól nemtől függetlenül milliók imádják. A talentum, amivel született predesztinálja arra, hogy az emberi lelket olykor olyan mélyen megérintse, amely nagyon keveseknek sikerül. Ünnepeljük az énekesnőt, aki egy francia sanzonról kapta keresztnevét.

Céline Dion egy nagyon nagy család legkisebbjeként született meg, 14. gyermekként a kanadai Charlemagne városában. Hugues Aufray francia énekes dala, a Céline miatt kapta nevét, és mint tudjuk, a név kötelez. A világhírű énekesnő már 5 éves korában pontosan tudta, hogy mi akar lenni.

Mondani sem kell, ennyi testvérrel együtt meglehetősen szerényen éltek. 12 évesen írta meg első dalát, a többi pedig innen már történelem, hiszen ez a dal későbbi férje, és egyetlen szerelme, René Angélil kezei közé került. Céline Dion akkor még nem tudta, hogy a férfi lesz a másik fele, gyermekei édesapja is, a biztos támasz, akire bármikor, bármilyen körülmények között számíthat.

René ebben már ekkor biztos lehetett, hiszen képes volt a kamasz Céline első stúdióalbumának megjelentetésére és felfuttatására jelzáloghitelt felvenni saját házára.

Mint korábban a People magazinnak elárulta az énekesnő, ezekben a kezdeti években nagyon hiányzott neki a családja, de nem tett le álmáról, vagy inkább leghőbb céljáról, hogy világhírű énekesnő váljon belőle. Az évek és a sok, belefektetett munka mind megtérült.

Érdekesség Céline Dion kapcsán, hogy bár Európában soha nem élt, ennek ellenére 1988-ban Svájc képviseletében még Eurovíziós Dalfesztivált is nyert.

Az 1990-es évek elején kezdte el az amerikai közönséget is meghódítani, többek között Disney-rajzfilmben, A szépség és a szörnyetegben elhangzó dallal, és az énekesnőtől elvitathatatlan óriási slágerré vált ‘My Heart Will Go On’ című dallal, amely az 1997-ben bemutatott, 11 Oscar-díjat elnyert Titanicnak lett a betétdala. Ha eddig még nem, innentől mindenki tudhatta, ki Céline Dion.

1994-ben házasodott össze férjével, aki 26 évvel volt idősebb nála; 20 éves korában vált szerelmivé kapcsolatuk, ám ezt a nagyvilág elől még évekig titkolták, a köztük lévő nagy korkülönbség miatt.

René Angélil sajnos már nincs az élők sorában, 7 éve hunyt el. Egyik utolsó megemlékezését így osztotta meg róla az énekesnő:

Amikor legutóbb írtunk Céline Dionról, sajnos arról kellett beszámoljunk, hogy súlyos betegsége van, ún. ‘merev ember szindróma’, amelynek következtében budapesti koncertjét is le kellett mondani (itt olvashatod ezt az anyagot- A szerk.).

Idén februárban tehát sajnos nem folytathatta európai turnéját, viszont a Priyanka Chopra főszereplésével is készült, Amerikában május 12-én megjelenő új filmnek nemcsak a betétdalát adja, hanem szerepelni is fog az alkotásban:

(Priyanka Chopra és férje, Nick Jonas kapcsán itt éred el legutóbbi cikkünket – A szerk.)

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Céline Dionnak!

A lead kép forrása: Facebook.com / Céline Dion