Quimby zenekar tagjai

Közel 2,5 millió forintot gyűjtött jótékonyságra a Quimby zenekar

A Quimby jótékonysági aukcióján az együttes tagjainak műveiért összesen 2 millió 441 ezer forintot fizettek a licitálók, akiknek az adománya a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria Kórház és Szakambulancia munkáját támogatja - tájékoztatott az MTI.

A Quimby együttes tagjai néhány hete egy kerámiaműhelyben egyedi dísztányérokat készítettek, amelyek közül 12 darabot bocsátottak aukcióra az Apacuka kerámiával közösen – olvasható az együttes közleményében.

A Quimby jótékonysági aukcióján az együttes tagjainak műveiért összesen 2 millió 441 ezer forintot fizettek a licitálók, akiknek az adománya a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria Kórház és Szakambulancia munkáját támogatja – tájékoztatott az MTI.

Ahogyan a zenekar social-felületein is olvasható:

„Tegnap este 21 órakor lezárult a Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért részére szervezett jótékonysági árverés az axioart.com oldalán, ahol összesen 2 414 000 Ft összegen lett leütve az álatalunk készített 12 db Apacuka ceramics tányér. Az összeg 100%-át az alapítvány részére ajánlottuk fel. Nagyon köszönjük, hogy ezzel rengeteg családnak segítettetek abban, hogy a gyermekeik szakszerű ellátásban részesüljenek a jövőben is” – írta a Quimby a bejegyzésben.

Az összegyűlt adományokkal a Vadaskert munkáját támogatják, ahol a pandémia kezdete óta a szorongásos és depressziós esetek száma az ötszörösére nőtt, a sürgősségi esetszám pedig negyven százalékkal emelkedett. A szakemberek egy új viselkedésterápiás részleget is kialakítottak, amelynek célja, hogy hosszútávú segítséget nyújtsanak a gyerekeknek, és visszaszorítsák az önsértések számát. 
Az árverésen összegyűlt adományok ennek a részlegnek a működését segítik.

Forrás: MTI

A lead kép forrása: Facebook.com / Quimby