Amy Winehouse

Ma lenne 39 éves Amy Winehouse

A hatszoros Grammy-díjas angol soul-, jazz- és rhythm and blues-énekesnő, zenész és dalszövegíró 1983. szeptember 14-én Londonban született, ma lenne 39 éves.

A hatszoros Grammy-díjas angol soul-, jazz- és rhythm and blues-énekesnő, zenész és dalszövegíró 1983. szeptember 14-én Londonban született, ma lenne 39 éves.

Minden idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb brit női előadóját soha sem felejtjük, születésnapjáról 2011-es tragikus halálát követően is évről-évre megemlékeznek családtagjai és rajongói.

Hivatalos Facebook oldalán több, mint 1000 hozzászólást kapott a ma megjelent poszt:

  • „Egyedülálló tehetség volt! A zenéje annyira különleges volt. Örökké hiányozni fog nekünk.”
  • „Ő egy a milliárdból 😢❤️ Boldog születésnapot generációnk egyik legnagyobb és legnagyobb jazz zenészének”
  • „Nagyon elszomorít, mert olyan hihetetlen hangja volt, olyan nagyon tehetséges… csodálatos gyönyörű hölgy ❤💔❤”
  • „Olyan tehetséges volt. Határozottan hiányzik. El tudom képzelni, milyen zenét csinálna most. 💞”
  • „Rendkívül tehetséges volt a nagyszerű Amy Winehouse, szerettem a zenéjét. Hihetetlenül tehetséges énekes/dalszerző és zenész volt!”
  • „Hiányzik minden alkalommal, amikor hallom a dalait… Olyan szép hangja és dalai voltak… Szótlan vagyok… Jó, hogy ránk hagyta a dalait, érzelmeit… De ahogy énekelt: „Eljön a mi napunk…” és igazán hiszek benne ❤️❤️❤️❤️Boldog születésnapot Amy, bárhol is vagy ❤️❤️❤️❤️🎁🎈

Winehouse tökéletes hangi adottságait nagymamája fedezte fel és az ő hatására iratták szülei zeneiskolába. 2003-ban debütált „Frank” című albumával, melyet 2006-ban a „Back To Black” című album követte. Ekkor már alkoholproblémákkal küzdött, melyről a provokatív, Rehab című dala is megemlékezik.

Élete utolsó éveinek nehézségeit a bulvársajtó csak tovább tetézte, nem volt olyan hét, amikor ne írtak volna étkezési zavarairól, mániás depressziójáról, elmaradt koncertjeiről, drog- és alkoholfüggőségéről, az elvonókúrákról való szökéseiről, rendőrségi ügyeiről és magánéleti botrányairól.

Az énekesnő sosem tudott úrrá lenni szenvedélyein, 2011. július 23-án, mindössze 27 évesen alkoholmérgezésben halt meg és ezzel felkerült a popkultúra Club 27-es feketelistájára, mely azon énekesek/zenészek nevét tartalmazza, akik 27 éves korukban hirtelen, sok esetben rejtélyes körülmények között haltak meg. A Club 27 tagjai még Brian Jones (1969), Jimi Hendrix (1970), Janis Joplin (1970), Jim Morrison (1971), Kurt Cobain (1994).

Lead kép forrása: Facebook / Amy Winehouse