Hova lett? - Kiállítás a magyar pop ikonikus lemezborítóiból

„Hova lett?” – Kiállítás a magyar pop ikonikus lemezborítóiból

Tegnap este 19 órakor nyílt meg a Főfotoban "Hova lett? - Kiállítás a magyar poptörténelem legendás, de elfeledett lemezborítóiból" című tárlat, amelyet november 1-jéig látogathatunk.

Tegnap este 19 órakor nyílt meg a Főfotoban „Hova lett? – Kiállítás a magyar poptörténelem legendás, de elfeledett lemezborítóiból” című tárlat, amelyet november 1-jéig látogathatunk.

A magyar poptörténelem egykor ikonikus, mára azonban elfeledett lemezborítóiból nyílik „Hova lett?” címmel kiállítás kedden a budapesti Főfoto Galériában.

A bemutatón tizenkét olyan popkulturális kép lesz látható, amelyek a maguk idejében csaknem milliós példányszámban kerültek magyar lakásokba, ma viszont már egyre kevesebben emlékeznek rájuk.

A szervezők a következőket osztották meg az eseményről: “Úgy gondoljuk, régi adósságunk, hogy megnézzük, ezek a képek a lemezborítók megjelenése után miért nem futottak be egy másik, új vagy párhuzamos életet. A Főfoto Galériában most olyan népszerű popkultúrális képeket gyűjtöttünk össze, amik egykor akár milliós példányban kerültek magyar lakásokba. Az egész ország ismerte ezeket a fotókat, forgatták, nézegették, szerették, mert elválaszthatatlan részei voltak annak az élménynek, amit a lemez megvásárlásakor hazavitt az ember.

„A lemezborító egy külön műfaj volt. Meghatározta és irányította az együttesek imázsát. Hivatkozási pont volt. A lemezborítón megjelent képekkel azonosítottak egy-egy zenei korszakot. Fontosnak tartjuk, hogy felemeljük ezeket a képeket oda, ahol mindig is lenniük kellett volna” – nyilatkozott Krasznai János a Főfoto egyik alapítója.

Az itt kiállított fotókat eredeti nyersanyagokról nagyítva, limitált szériában, szignózva vásárolhatjuk majd meg.

A kiállításról bővebben itt tájékozódhatsz.

A lead kép forrása: Facebook.com / Főfoto