Fekete Vonat Aréna koncert

Mohamed Fatima élő zenekart alapított az Aréna koncert után

Mint ismeretes, és ahogyan a Fekete Vonat tagjainak social bejegyzéseiből kiderült, a 2023. január 7-i Aréna koncertnek nem lesz folytatása, az együttes utoljára állt így össze. A 2023. május 6-i Budapest Park koncertjüket is lemondták. Mohamed Fatima pedig saját zenekart alapított Fatima & The Hotshots néven.

Mint ismeretes, és ahogyan a Fekete Vonat tagjainak social bejegyzéseiből is kiderült, a 2023. január 7-i Aréna koncertnek nem lesz folytatása, az együttes utoljára állt így össze. A 2023. május 6-i Budapest Park koncertjüket is lemondták. Mohamed Fatima pedig saját zenekart alapított Fatima & The Hotshots néven.

L.L. Junior és Mohamed Fatima részéről is több social bejegyzés született a múlt szombati, egyébként sikeresnek tűnt Aréna koncert után, miszerint nem folytatja a zenekar a közös munkát. Annak ellenére, hogy 2023. május 6-án már felléptek volna a Budapest Parkban, ezt az alkalmat is törölték (ide kattintva eléred a végül meghiúsult esemény linkjét):

„Kedves Fekete Vonat-rajongók! Mi is csak nemrég értesültünk arról, hogy legnagyobb szívfájdalmunkra a 2023. május 6-ra meghirdetett koncert rajtunk teljesen kívülálló, személyes okokból mégsem kerül megrendezésre. Nagyon sajnáljuk, mi is elképesztően vártuk ezt a bulit!” – olvashatjuk a koncertnek létrehozott Budapest Park-esemény bejegyzésében.

Mohamed Fatima megköszönte a rajongóknak, hogy együtt élhették át a múlt szombati koncertet és örömmel jelentette be megalakult, élő zenekarának tényét: „Köszönjük a szombatot nektek akik ott voltatok életünk legnagyobb eseményén! (…) Hálás vagyok nagyon, mert végre bejelenthetem, hogy megalakult az élő zenekarom, akikkel igazán öröm mindig a zene! Fatima & The Hotshots néven, de még ez változhat…Szeretnénk a Beattel is rögzíteni közös dalokat! Az élő zene az igazi zene!” – írta az énekesnő.

L.L. Junior pedig sajnálattal, de feketén-fehéren megírta, hogy nem lesz több Fekete Vonat koncert:

„Bebizonyosodott, hogy a Fekete Vonat nem csak zene, hanem valódi társadalmi erő , ami összehozza az embereket nem, származás, vallás és korosztálytól függetlenül. (…)
Aznap este csoda történt . És mindig is hálával, köszönettel fogok emlékezni rá . 
Úgy gondolom méltó ünneppel zárhattunk le egy zenei korszakot és ezzel ezt a formációt is, igen, mert kikerülhetetlenül csalódást kell okozzak azoknak, akik folytatást reméltek, vagy további közös koncerteket, mert ahogy a riportokban is említettük : Once in a lifetime, egyszer, együtt, utoljára. 
Sajnos olyan szinten felbolygatta a saját kis életünket külön-külön, hogy egyszerűen nem tudunk több ilyen nagy koncertet vállalni. Köszönjük a megértést”
– írta az énekes, zenész, reklámszakember.

Mi a zenekar mindhárom egykori tagjának továbbra is minden jót és akár zenei, akár más pályán sok sikert kívánunk! Köszönjük az élményt, amelyet egy országnak adtak 20 év után az Arénában.

A lead kép forrása: Facebook.com / Mohamed Fatima