Yamina lett az Év DJ-je Magyarországon

Yamina lett az Év DJ-je Magyarországon

A Rádió 1 is büszkén osztotta meg a hírt, hogy 3 kategóriában is érintett - az idén 2 év kihagyás után megrendezettt - Hungarian DJ Meeting díjazottjai kapcsán. Idén az Év DJ-je címet Yamina nyerte el, gratulálunk!

A Rádió 1 is büszkén osztotta meg a hírt, hogy 3 kategóriában is érintett – az idén 2 év kihagyás után megrendezettt – Hungarian DJ Meeting díjazottjai kapcsán. Idén az Év DJ-je címet Yamina nyerte el, gratulálunk!

Illés Viktória, azaz Yamina még csak most fogja betölteni 31. életévét, máris rangos elismerésekben részesült. 2014 óta kápráztatja el szettjeivel közönségét nemcsak itthon, de külföldön is. A győri születésű lemezlovas lány 2017-ben a NYDJAY by New Yorker nemzetközi DJ verseny budapesti elődöntőjének nyertese lett. Ugyanezen a versenyen végül elnyerte az Európa Legjobb Női Lemezlovasa címet. Hazai fesztiválok és külföldi események meghívott DJ-je, akinek bulijain tömegek érzik jól magukat.

További díjai között szerepel, hogy 2019-ben elnyerte a Ballantine’s Music Awards „Év mainstream DJ-je” címet, amelyet a közönségszavazatok adtak meg számára.

Kollaborációi között megtaláljuk Lotfi Begit Burai Krisztiánnal és Tóth Andit is. Előbbi előadókkal 2020-ban a Háborgó Mélység 2 című dalát dolgozták fel. Tóth Andival közös számuk pedig ‘Fantasy’ címen tavaly nyáron jelent meg.

Most vasárnap pedig két éves kihagyás után ismét megrendezték a Hungarian DJ Meetinget, ahol pódiumbeszélgetésekkel, technikai bemutatókkal és egyéb programokkal várták a szakma képviselőit és minden érdeklődőt.

A DJ Szövetség szervezésében megvalósuló eseményen adták át az év legjobb hazai DJ-inak járó díjakat, összesen négy kategóriában (Év DJ-je, Év Producere, Év Áttörése és Év Életműdíjasa) hirdettek győztest.

Ahogyan azt a nemzetközi trendek is előrejelezték, nálunk is a női DJ-k diadalmaskodtak: az Év Áttörése Regán Lilit, az Év DJ-je cím pedig Yaminát illette meg. Willcox lett az Év Producere, Dvoracsek György pedig életműdíjas lett.

Ha szeretnél árnyaltabb képet kapni Yamináról, érdemes meghallgatnod az alábbi podcastot, amely szintén most került adásba, Lakatos Leventénél járt vendégségben:

Gratulálunk még egyszer a győzteseknek és külön Yaminának a szuper teljesítményért!

A lead kép forrása: Facebook.com / Yamina