Billie Eilish Bad Guy rekord

Billie Eilish ’Bad Guy’ című kislemeze újból rekordot döntött

Több, mint 19,5 millió példányban kelt el világszerte, mintegy 15 ország slágerlistáját vezette, és 1,2 milliárd megtekintést kapott Billie Eilish „Bad Guy” című kislemeze, elképesztő számok. Most a slágernek köszönhetően ő lett az első XXI. században született nő, aki az Amerika Hanglemezipar Szövetségtől Gyémánt minősítést kapott.

Több, mint 19,5 millió példányban kelt el világszerte, mintegy 15 ország slágerlistáját vezette, és 1,2 milliárd megtekintést kapott Billie Eilish „Bad Guy” című kislemeze, elképesztő számok. Most a slágernek köszönhetően ő lett az első XXI. században született nő, aki az Amerika Hanglemezipar Szövetségtől gyémánt minősítést kapott.

Billie Eilish neve mára összeforrt az unikális tehetség, zsenialitás, profizmus és siker fogalmaival. A tavaly év végén mindössze 21. életévét betöltő énekesnő (születésnapi cikkünket itt olvashatod – A szerk.) idén a Szigetre is ellátogat. Ebben a cikkünkben mutattuk meg korábban, hogyan üzent fellépése előtt a magyaroknak.

Július 31-én Billie Eilish hivatalosan megkapta a legmagasabb kitüntetést az Amerika Hanglemezipar Szövetségétől. A gyémánt minősítést olyan kislemezek vagy albumok kapják meg, amik több, mint 10 millió példányt adtak el az Egyesült Államokban.

Jelenleg a ‘Bad Guy‘ Billie Eilish egyetlen Billboard No. 1 slágere. Egy hétig maradt az 1. helyen, és 9 hétig a 2. helyen. Kiadása évében, 2019-ben a ’Bad Guy’-t lett az év legsikeresebb kislemeze.

Billie Eilish bátyjával, Finneas-al készítette a számot, amikor még csak 17 éves volt. Amikor Biliie Eilish megtudta a nagy hírt, így reagált Instagram-oldalán:

Ahogy írta: „A Bad Guy gyémántot kapott………………………MIIIIIIIII?????????? Örökkön örökké hálás leszek ennek a buta kis dalnak, tesó. Őrület, hogy mennyire szeretlek benneteket @finneas”.

Ezt a posztot testvére Finneas újra közzétette Instagram sztorijában „Ez tényleg őrület” felirattal.

Szerző: T. Napsugár

A lead kép forrása: Facebook.com / Billie Eilish