HOBO 40 Vadászat jubileumi koncert

Jubileumi Hobo koncert lesz az Arénában

Földes László Hobo 2024. február 10-én ünnepli "Vadászat" című albuma megjelenésének 40. évfordulóját. Igazán különleges koncertélményt ígér a művész. Nem is akárhol: a Papp László Budapest Sportaréna ad helyszínt a jubileumi koncertnek.

Földes László Hobo 2024. február 10-én ünnepli „Vadászat” című albuma megjelenésének 40. évfordulóját. Igazán különleges koncertélményt ígér a művész. Nem is akárhol: a Papp László Budapest Sportaréna ad helyszínt a jubileumi koncertnek.

A negyven évvel ezelőtt megjelent „Vadászat” című dupla albumot szokás minden idők egyik legironikusabb magyar rockalbumaként is aposztrofálni. Mint Hobo visszaemlékszik, hirtelen felindulásból született a korong, mégis a zenei műfaj klasszikus darabjává vált.

„A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának – mondja Hobo. – A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának – tudják, egy a-moll, vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes. Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad” – emlékszik vissza.

A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

Hobo és zenekara a negyven éves jubileumhoz méltó koncerttel készül. 2024. február 10-én tehát a Papp László Budapest Sportarénában vár minket Hobo.

Jegyekért ide kattints.

A lead kép forrása: Facebook.com / Broadway.hu