Loreena McKennit MVM Dome

Loreena McKennit márciusi, visszatérő koncertje az MVM Dome-ban

Loreena McKennit kanadai énekesnő 5 év után tér vissza Budapestre - értesült az MTI. A kelta zenei világ egyik legismertebb előadója 'The Visit Revisited' című európai turnéja keretében 2024. március 24-én az MVM Dome-ban lép fel.

Loreena McKennit kanadai énekesnő 5 év után tér vissza Budapestre – értesült az MTI. A kelta zenei világ egyik legismertebb előadója ‘The Visit Revisited’ című európai turnéja keretében 2024. március 24-én az MVM Dome-ban lép fel.

Az említett 24 állomásos, tavaszi európai turné 2024. március 6-án indul Eindhovenben és április 8-án ér véget Londonban. A koncertsorozat érinti Németországot, Svájcot, Franciaországot, Olaszországot, Ausztriát, Belgiumot, Magyarországot és Lengyelországot is – közölte a szervező Green Stage Production iroda hétfőn az MTI-vel.

A turné eredetileg Loreena McKennitt ‘The Visit’ (1991) című albumának harmincadik évfordulója kapcsán jött létre. A döntés oka pedig végtelenül egyszerű: ez a harminc éves korong hozta meg az énekesnő számára a nemzetközi népszerűséget, így ez az ikonikus lemez mérföldkő volt a művész életében.

A jubileumra 2021-ben megjelent a ‘The Visit: The Definitive Edition‘ című bővített, újramaszterelt változat; az évforduló koncertsorozat első felvonása tavaly szeptemberben indult, és tíz előadásból állt Kelet-Kanadában.
Loreena McKennitt nemcsak énekel a színpadon, de hárfán, harmonikán és zongorán is játszik. Mostani kísérőzenekarában Caroline Lavelle (cselló), Brian Hughes (gitár), Hugh Marsh (hegedű) és Dudley Phillips (basszusgitár) szerepel.
A kanadai énekesnő, dalszerző stílusában alapvetően a kelta muzsikához, tágabb értelemben a világzenéhez áll közel.

Loreena McKennit művészetét számos kanadai és nemzetközi díjjal ismerték el, kétszer is megkapta a JUNO-díjat, amely a kanadai zeneipar legfontosabb kitüntetése, 2004-ben az észak-amerikai ország legrangosabb kitüntetését, az Order of Canadát is átvehette. A legjobb kortárs világzenei album kategóriában 2007-ben Grammy-díjra jelölték az An Ancient Muse-ért. Zenéje a pop-, a nép- és világzene ötvözete, összességében pedig elmondható, hogy a hagyományos kelta motívumok a legerőteljesebbek, amelyek megjelennek benne.
A kanadai előadó 2012-ben és 2019-ben is járt Magyarországon. Loreena McKennit koncertjegyekért ide kattints.

Forrás: MTI

A lead kép forrása: Facebook.com / MVM Dome