10 érdekesség a 15 éve elhunyt Michael Jacksonról

A poptörténelem egyik legnagyobb géniusza volt.

15 éve ment el sokak imádott ikonja, a többszörös Grammy-díjas énekes-zeneszerző, Michael Jackson. Lehet őt szeretni, lehet utálni, egy biztos: a poptörténelem egyik legnagyobb géniusza volt, befolyása még ma is érezhető. Albumok százmillióit adta el, és zenéjével áthidalta a fekete-fehér kulturális szakadékot. Íme néhány érdekesség, amit talán nem tudtál róla.

1. Michael Jackson teljes neve Michael Joseph Jackson.

2. Összesen 26 American Music Awards-díjat kapott pályafutása alatt.

3. Kedvenc mesefigurája Pinokkió volt.

4. Két lámáját Louisnak és Lolának nevezte el.

5. Vegetáriánus volt.

6. Jacksont 1984-ben Ronald Reagan, az akkori amerikai elnök kitüntette a Fehér Házban, jótékonyságáért és a fiataloknak nyújtott példamutatásért.

7. Nagyon szerette a fánkot és a pattogatott kukoricát.

8. Halálának bejelentését követő 24 órában annyi lemeze kelt el, mint az azt megelőző 11 évben összesen.

9. Nem azért változtatta meg szándékosan a bőre színét, mert utálta, hogy fekete. Vitiglióban, egy olyan bőrbetegségben szenvedett, amelyet depigmentációs foltok jellemeznek.

10. Egy könyvtár egyszer azzal gyanúsította meg az énekest, hogy 1 millió dollárral tartozik, mert nem vitte időben vissza a könyveket.

Michael Jackson tragikus hirtelenséggel 2009. június 25-én, életének 51. évében hunyt el. Idén januárban kezdődött az életéről szóló film forgatása, melyet a Bohém rapszódia producere, Graham King készít. Azóta az is kiderült, hogy Jaafar Jackson, Michael Jackson unokaöccse játssza majd az énekest. A teljes cikket itt tudod elolvasni.

cover: scanpix