13 évbe telt – Új lemezt adott ki Bereczki Zoltán

A Téli dalok című albumon felcsendülnek olyan újragondolt klasszikusok mint a Moon River és a Somewhere, de vadiúj számok és duett-stúdiófelvétel is.

A Téli dalok című albumon felcsendülnek olyan újragondolt klasszikusok mint a Moon River és a Somewhere, új köntösben szólal meg a My Love című Stevie Wonder és Julio Iglesias közös dalaként ismert remekmű, valamint hallható Bereczki Rúzsa Magdival közös, nagysikerű Csillagtérkép című felvétel 2023-as stúdióverziója is.

A Selyemszalagok és a Csókolj meg még egyszer vadonatúj dalok, melyek hangszerelésükben eltérnek a többi zenétől. Igazi mai karácsonyi hangulatot idéznek.

Az egyes dalokról így mesélt az EMeRTon-díjas énekes:

„A Jössz-e velem…? című szerzeményemet már játsszuk a koncerteken, a közönség nagyon szereti, de még nem öltött stúdióformát. A másik nagy boldogság, hogy elkészült stúdióverzió az egyik legnagyobb közönségkedvenc dalomból, a Hangokba zárvából, amelyet a 30. születésnapomra kaptam.”

Az Úgy szállnék eredetijét Julio Iglesias és Stevie Wonder énekeli, édesapám legkedvesebb száma és most neki ajánlom ezt a magyar nyelvű feldolgozást. Korai zenei fejlődésem nagy részét neki köszönhetem, hatalmas bakelit gyűjteménye van, s mindig szólt a zene otthon.”

Vadonatúj dalok a lemezen: a Selyemszalagok és a Csókolj meg még egyszer, amelyek hangszerelésükben eltérnek a többi zenétől. Igazi mai karácsonyi hangulatot idéznek.”

A lemezzel turnéra indul Bereczki Zoltán, láthatjuk őt többek közt Mosonmagyaróváron, Gútán, Salgótarjánban, Nagymegyeren, Komáromban és Győrött is.

Bereczki Zoltán hivatalos Instagram oldala

A színész, énekes egyébként nemrégiben a  Palikék Világa adásában Azariah-ról fejtette ki véleményét:

Lerántom Azariah-ról a leplet zeneileg: a gyrososnál szól ez a zene húsz éve. Ez egy arab zenei hangzásvilág, amit a srác csinál. Ha leveszed róla a magyar zenét és elkezdesz rá egy arab halandzsát csinálni, pont ez a zene szól a gyrososnál. Csak a hangszerek alatta, a szöveg, amit csinál, a package, amit nem fogsz tudni mellé rakni, az az életérzés, amit ő hoz. Ha szétszeded darabjaira, nincs benne új, de mégis, olyan attitűddel csinálja… Valami olyan flow-t hoz, olyan hullámra ült rá, olyan belső története van a srácnak, amire oda kell kapnod a fejed. Az eszközökben, amiket használ, semmi új nincs, de az egész, amit ebből összerak, valami egészen egyedi és zseniális

– tette hozzá Bereczki Zoltán.

A teljes albumot itt hallgathatod meg! Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál friss zenei híreinkről és programjainkról, látogass el IDE és IDE!

Téli dalok_Jössz-e velem…? Moon River Úgy szállnék Selyemszalagok Csókolj meg még egyszer Csillagtérkép Ez lesz az a karácsony Elvarázsolt éj Hangokba zárva Somewhere

cover: Bereczki Zoltán Facebook hivatalos