Világsztár lesz Azariah?

Nem csak Magyarországon, külföldön is percek alatt kelnek el koncertjegyei!

2023.11.03.

Azariah-t lehet szeretni, nem szeretni, de az vitathatatlan, hogy zenéjének és szövegeinek van valami egészen különleges trapes, popos stílusa, „multikulturális” hangulata, Azi pedig egy egészen különös „különc”, aki több hangszeren is kiválóan játszik. Most nagyon úgy tűnik, hogy nem csak Magyarországot, de Európát is meghódítja.

Novemberben többek között Bécsben, Párizsban, Berlinben és Prágában is hirdetett koncerteket, és a nemrégiben közzétett Instagram-bejegyzése szerint mind a tíz külföldi helyen elkeltek a jegyek. Úgy tűnik ezzel már a világsztárság sem távoli számára. 

Bécsi koncertjére november 2-án került sor, ezután utazik Prágába, onnan pedig egészen a lengyel Varsóig repül majd. Rajongói máris több helyszínt követelnek, s vannak, akik azt sajnálják, hogy a londoni koncertre sem lehet már jegyet kapni.

azahriah_official Instagram

Az újpalotai lakótelepről indult előadó még csak 21 éves, de szólóban és a  Deshsel közös dalaival több mint kétszázmilliós nézettsége van klipjeinek. Első magyar nyelvű dalai, a Rét és a Mind1 megjelenése óta szinte levakarhatatlan a Spotify listáiról, dalainak témái között a társadalmi egyenlőtlenség, a kirekesztettség és a kilátástalanság is helyet kap.

„Néhány dal annak az oldalamnak a terápiás megfogalmazása, amit a zenén kívül nehezen tudok kimutatni” – nyilatkozta pár hónapja a Forbesnak.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Puskás Arénában tartandó koncertje gyorsan teltházas lett, ami után nem volt megállás: sorra jelentette be a következő fellépéseket, így 2024 tavaszán – május 24-én, 25-én és 26-án – három koncertet is ad majd a hatalmas helyszínen, melyekre szintén pillanatok alatt kapkodták el a jegyeket. Erre Magyarországon eddig még egyáltalán nem volt példa, éppen ezért a hazai zenei szcéna kiválóságai – többek között a Quimby, Majka és Varnus Xavér is – egy emberként ismerték el azt, amit ez az énekes eddig elért.

Határ a csillagos ég, hajrá Azi!

Cover:  Vasvári Tamás | Forrás: MTI/MTVA