Egyre rosszabb állapotban van Céline Dion

Az énekesnő súlyos idegrendszeri betegségben szenved, melynek következtében izmai cserben hagyják. A kórra egyelőre nincs hatásos gyógymód.

Az orvosok tehetetlenek. A többszörös Grammy-díjas kanadai énekesnő már nem ura az izmainak, így a hangszálainak sem, pedig nagyon vágyik vissza a színpadra. A stiff-person szindrómára egyelőre nincs hatásos gyógymód.

Betegsége hírét korábban maga Céline osztotta meg a nyilvánossággal, majd májusban lemondta európai turnéjának koncertjeit (Budapestre is jött volna márciusban, de végül a 2024-re meghirdetett pótlást is törölték). A stiff-person szindróma gyakran okoz nála izomgörcsöket, ami hatással van a munkájára és a mindennapjaira is.

Keményen küzd, és nem adja fel a reményt. Számomra az igazán szívszorító az, hogy Céline mindig is fegyelmezetten és keményen dolgozott, és bár mindannyiunk álmaiban az él, hogy egyszer visszatér a színpadra, nem tudjuk, hogy ez milyen keretek között volna lehetséges.

nyilatkozta a napokban a Daily Mailnek az énekesnő testvére, Claudette.

Turnéi lemondásával kapcsolatban Dion egy éve az alábbiakat nyilatkozta videóüzenetben a hivatalos Instagram oldalán, melyet változtatás nélkül közöltünk:

„Nagyon sajnálom, hogy ismét csalódást kell okoznom mindannyiótoknak. Nagyon keményen dolgozom, hogy visszanyerjem az erőmet, de a turnézás nehéz még akkor is, ha 100 százalékos vagy. Nem fair veletek szemben, hogy folyamatosan halasztjuk a koncerteket, és bár megszakad a szívem, az a legjobb, ha most mindent lemondunk, amíg tényleg készen nem állok arra, hogy újra színpadra álljak. Szeretném, ha mindannyian tudnátok, hogy nem adom fel… és alig várom, hogy újra láthassalak benneteket! Néha nehézségeket okoz a járás, és nem tudom úgy használni a hangszálaimat az énekléshez, ahogyan azt megszoktam.”

MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Mi az a stiff-person-szindróma?

A stiff-person-szindrómában szenvedőkre jellemző az izommerevség, az ingerekre, például hangokra és fényre való fokozott érzékenység, valamint az érzelmi stressz, amely izomgörcsöket okozhat. Az állapot jellemzően a test középső részén, a törzsben és a hasban jelentkező izommerevséggel kezdődik, majd halad a lábak és más izmok, például a szív felé.

Sok erőt kívánunk neki!

Ha többet szeretnél tudni a hírességekről, kattints IDE, s légy mindig naprakész!