Bebe Rexha sérülés

Sérülések a színpadon: Bebe Rexha, Harry Styles, Drake, mi a közös Bennetek?

Az előadók felé történő - akár gyűlöletből, akár imádatból - dobált tárgyak hagyománya idősebb, mint maga a zeneipar. Azonban itt lehet az ideje, hogy ezt a különleges "hagyományt" végre nyugdíjba küldjük, hiszen egyre több híresség sérül meg. Legutóbb Harry Styles-t Bécsben találta szemen egy rajongó.

Az előadók felé történő – akár gyűlöletből, akár imádatból – dobált tárgyak hagyománya idősebb, mint maga a zeneipar. Azonban itt lehet az ideje, hogy ezt a különleges „hagyományt” végre nyugdíjba küldjük, hiszen egyre több híresség sérül meg. Legutóbb Harry Styles-t Bécsben találta szemen egy rajongó.

Egyre több színpadi előadó, énekes szólal fel világszerte a koncertgyakorlatok biztonságosabbá tételének szükségességéről. Talán itt az ideje, hogy hallgassunk rájuk. Múlt hetén például Harry Stylest a bécsi koncertje közben találta szemen egy azonosítatlan tárgy, amit egy rajongó dobott el. Az eseményről készült videón jól látható, ahogyan az énekes összerezzen a fájdalomtól és a szemét fogva sétál el.

Szerencsére úgy tűnik, az énekes nem szenvedett maradandó sérüléseket, ugyanakkor nem is beszélt még az őt ért sérelemről. A napokban ki is hozta legújabb klipjét ‘Daylight’ című dalához, amelyhez klipajánlónkat itt éred el. De nem Harry Styles az egyetlen híresség, akinek a közelmúltban át kellett élnie ilyen jellegű balesetet. Ez sokkal inkább egy igen aggasztó trend folytatása, ahol a rajongók tárgyakat dobnak a kedvenc hírességük felé.

Nincs egy hónapja, hogy Bebe Rexha amerikai énekesnőnek és dalszerzőnek New York-i koncertjén dobtak neki egy mobiltelefont, amely a szeme fölött ütötte meg. Állítólag a „rajongó” férfi, a 27 éves Nicolas Malvagna azt mondta egy rendőrtisztnek, azt hitte, hogy „vicces lenne”, ha megdobná az énekesnőt.

Bebe Rexhának a fejét ért ütés után meg kellett állítania a koncertjét, és egy kórházban látták el sérülését. A manhattani rendőrség az eset után gyorsan letartóztatta Malvagnát és testi sértés miatt vádat emeltek ellene. Végül több vádpontban is bűnösnek találták, köztük testi sértésben és zaklatásban is.

Az énekesnő esete után mindössze egy héttel később Kelsea Ballerini country énekesnőt az Idahói koncertje közben találta szemen egy rajongó egy ’barátság karkötővel’. Az énekesnő szintén lesétált a színpadról és megállította a fellépését, de szerencsére végül be tudta fejezni az előadását. Később Instagramon azt mondta, hogy sokkal inkább megijesztette, semmint megsértette ez a sajnálatos eset és megkérte a rajongóit, hogy jobban vigyázzanak mások biztonságára.

Drake, a kanadai rapper és énekes is hasonló helyzetbe került. Alig egy héttel a country énekesnő esetét követően, Drake „It’s All a Blur” című turnéja nyitóestjén egy rajongó megdobta a Ruppert a mobiljával, amely megütötte a csuklóját. Szerencsére a rapper nem sérült meg, és folytatta is a fellépését.

Ezek az esetek rámutatnak arra, hogy mennyire fontos a rajongók és az előadók közötti tisztelet és biztonság fenntartása. Fontos azonban felismerni, hogy ezek az esetek nem határozzák meg a rajongói kultúra egészét. A rajongók többsége őszintén tiszteli és támogatja kedvenc előadóit, akik így válhattak igazán sikeressé.

A cikk szerzője: T. Napsugár

A lead kép forrása: Facebook.com / Bebe Rexha