Roberta Flack

Súlyos betegsége miatt kényszerül felhagyni az énekléssel Roberta Flack

A 'Killing me Softly with his Song' című dal énekesnőjénél olyan jellegű betegséget diagnosztizáltak, amely miatt ma már a beszéd is nehezére esik, így menedzsmentjén keresztül tudatta a hírt, miszerint fel kell hagyjon az énekléssel.

A ‘Killing me Softly with his Song’ című dal énekesnőjénél olyan jellegű betegséget diagnosztizáltak, amely miatt ma már a beszéd is nehezére esik, így menedzsmentjén keresztül tudatta a hírt, miszerint fel kell hagyjon az énekléssel.

„Amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS) diagnosztizálták Roberta Flacket, az énekesnő a súlyos betegség miatt nem énekel többé” – jelentette be a Grammy-díjas művésznő menedzsmentje.

A közlemény szerint „az állapota lehetetlenné teszi, hogy énekeljen, és a beszéd is nehezére esik”, de annak ellenére, hogy énekelni többé nem tud, továbbra is aktív marad. Mint olvasható a közleményben: „Az ALS-nél sokkal több kell ahhoz, hogy elhallgattassák ezt az ikont.

Az ALS az idegrendszer mozgató idegsejtjeit pusztítja el, amelynek következtében az akaratlagosan mozgatható izmok elsorvadnak, az ebben szenvedő beteg fokozatosan veszíti el a mozgásképességét, majd végül leállnak az olyan létfontosságú szervek is, mint a légzőizmok. Az ALS jelenleg nem gyógyítható, ebben a betegségben hunyt el a nagyszerű Stephen Hawking is.

A 85 éves Roberta Flack kreatív tevékenységei révén többek között gyermekeknek szóló könyvet tervez kiadni, valamint hamarosan dokumentumfilm is bemutatja az életét, karrierjét.

Az énekesnő a dzsessz és a blues műfajaiban alkotott maradandót, pályája során négy Grammy-díjjal is jutalmazták. Egyik legismertebb dala a Killing me Softly with His Song, amely 1973-ban listavezető volt az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is. Az ikonikus dal később a Fugees 1996-os feldolgozásában valamint ismertté az egész világon.

A lead kép forrása: Facebook.com / Roberta Flack