Korda György és Balázs Klári

Idén Korda György és Balázs Klári a Fonogram-életműdíjasok

Múlt péntek este a Budapest Park színpadán tudta meg a 2023-as Fonogram-életműdíjas házaspár, hogy idén övék ez a megtisztelő elismerés.

Múlt péntek este a Budapest Park színpadán tudta meg a 2023-as Fonogram-életműdíjas házaspár, hogy idén övék ez a megtisztelő elismerés.

Korda György és Balázs Klári előtt titokban tartották, hogy milyen címben is részesültek egészen az átadás pillanatáig. Szűcs László, a MAHASZ elnöke a házaspár május 4-i koncertjének meglepetés vendégeként, személyesen adta át a Fonogram-életműdíjat, amelyet így értékelt: „Ezt az elképesztő teljesítményt és a kortalan dalok fantasztikus sikerét volt hivatott elismerni a szakma, amikor a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége odaítélte Korda Györgynek és Balázs Klárinak a jól megérdemelt életműdíjat”.

A május 4-i Budapest Park koncerten egyébként Puskás-Dallos Bogi és férje, Puskás-Dallos Peti is felléptek:

Korda György és Balázs Klári több generáció kedvenc művésze, előadója. A házaspár férfi tagja 65, hölgy tagja 45 éve énekel és aktív a zenei életben. Páratlan tehetségük nem kizárólag zenei tudásukban, hanem abban az attitűdben, életszeretetben és egységben rejlik, amelyet együtt képesek több évtizede képviselni.

Szóljon a Fonogram-életműdíjas művész házaspár tiszteletére a nemrégiben átdolgozott és 2021-ben új videoklipet is zeneszámuk, a mintegy 10 milliós YouTube megtekintéssel bíró Reptér (korábbi cikkünket ide kattintva éred el a klip kapcsán):

Szakmai életműdíjban pedig Kraft Tamás „Tomót” részesítették, aki munkássága során a legnagyobb hazai művészek, előadók és külföldi világsztárok koncertjeit hangosította.

Szeretettel és tisztelettel gratulálunk minden kedves díjazottnak a rangos zenei elismeréshez!

A lead kép forrása: Facebook.com / Budapest Park