Koncertfilm készült a 35 éves Tankcsapdáról

Az idén 35 éves Tankcsapdáról készített koncertfilmet a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) popkulturális csatornája, a Hajógyár.

Az idén 35 éves Tankcsapdáról készített koncertfilmet a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) popkulturális csatornája, a Hajógyár. A filmben az interjúrészletek mellett 18 Tankcsapda-szám is elhangzik.

A nézők a koncertfilmből megtudhatják, hogyan készülnek a zenészek a koncertekre, hogyan reagálnak arra, amikor a kezdésre várakozó tömeg a zenekar nevét skandálja, és miért mondják magukról azt, hogy „meghalni mennek a színpadra”. Az exkluzív felvételek a debreceni Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpontban, a Tankcsapda 2023. december 29-i, telt házas koncertjén készültek. Ez a helyszín különösen fontos a debreceni banda számára. „Sehol nincs olyan koncert, mint Debrecenben. Itt más a rezgése, az aurája. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy erre a koncertre nagyon sokan jönnek az ország más városaiból, Dunántúlról, külföldről” – mondja Lukács László, a Tankcsapda frontembere. 

A koncertfilmben felcsendülő dalok között van A világ posztol, a Fiúk ölébe a lányok, a Félre a tréfát vagy a Nem hagylak el, de olyan ikonikus Tankcsapda-slágerek is, mint az Adjon az ég, az Örökké tart vagy az Ez az a ház. Kulisszatitkokra is fény derül: Sidlovics Gábor, vagyis Sidi például ragaszkodik ahhoz, hogy a színpadon mindig legyen legalább négy tartalék gitár, sőt a hangszereinek nevet is ad. „Elég gyakran előfordul, hogy szakad a húr, és akkor – mint a Forma-1-es kerékcserénél – gyorsan gitárt kell cserélni, hiszen a koncert nem állhat le” – mondja a filmben, megmutatva Bébé, Everest, Neó és Féreg névre keresztelt gitárjait. 

Koncertet csak a legvégső esetben mondanak le – Lukács László és Sidlovics Gábor is állt már színpadra törött lábbal, frissen műtött állkapoccsal.

Olvass még több kulisszát kedvenc zenekarodról és előadókról ITT!