Újabb nemzetközi elismerés a Magyar Zene Házának

Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát a brit The Guardian olvasói.

Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát a brit The Guardian olvasói. A szavazók kiemelték az intézmény különleges atmoszféráját és az átfogó zenei témájú kiállításokat.

A közlemény szerint a világszerte közel 200 millió olvasóval rendelkező neves nemzetközi lap közönségszavazásán a Liget Budapest Projekt keretében megvalósult magyar intézmény ezzel olyan nevezetességek mellé került, mint a Spanyolországban található római amfiteátrum, az angliai Hadrianus-fal vagy a dániai Kronborg-kastély.

A Magyar Zene Háza nem először kapott nemzetközi elismerést. Már megnyitása előtt a CNN A világ legjobban várt épületeként említette, míg 2022-ben a Time Out magazin A világ legjobb kulturális vonzerői közé választotta. Az elismerések között szerepel az International Property Awards által odaítélt A legjobb nemzetközi középület cím 2019-ben, valamint 2021-ben a Music Cities Awardson elért győzelem, ami a világ legjobb zenei témájú ingatlanfejlesztését jelenti.

Több zenei hírre és érdekességre vágysz? Látogass el ide és légy naprakész a hazai és külföldi zenei történésekből!