Loreen Eurovision winner

A svéd Loreen történelmet írt Eurovíziós győzelmével

Múlt szombat este egy fergeteges fináléban a tavalyi ukrán győztes dal után ismét Svédországé lett a győzelem a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Loreen, a győztes 'Tattoo' című dal előadója pedig történelmi győzelmet aratott, hiszen nőként egyedüli a verseny történetében, aki másodjára is elvitte a trófeát.

Múlt szombat este egy fergeteges fináléban a tavalyi ukrán győztes dal után ismét Svédországé lett a győzelem a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Loreen, a győztes ‘Tattoo’ című dal előadója pedig történelmi győzelmet aratott, hiszen nőként egyedüli a verseny történetében, aki másodjára is elvitte a trófeát.

Május 13-án, szombaton este a liverpooli M&S Bank Aréna adott otthont Európa legrangosabb zenei eseményének, amelyre a két elődöntőből továbbjutott, tíz-tíz ország, a nagy ötös, illetve a tavalyi győztes Ukrajna is fellépett. Számíthattunk volna arra, hogy szinte semmi újat nem tudnak hozni erre az estére a versenyzők, akiknek előzetesen már az egész világ látta produkcióját.

Ez természetesen nem így történt, hatalmas bulival és elképesztően színvonalas produkciókkal szembesülhetett, aki nézte a döntőt.

A rendkívül izgalmas szavazást követően a korábban (2012) már ‘Euphoria’ című dalával Eurovíziós Dalversenyt nyert Loreen újfent diadalmaskodott, ezúttal ‘Tattoo’ című száma győzte meg a nagyközönséget a szakmai zsűrivel együtt. Annak ellenére, hogy a szintén esélyes Käärijä ‘Cha Cha Cha’ című dalával egyértelműen megnyerte a közönségszavazást.

Mutatjuk a győztes produkciót:

2024 májusában tehát a verseny Svédországban lesz, és az elkövetkező hetekben kiderül a pontos desztináció is. Abban csak bízni tudunk, hogy jövőre már nem hagyjuk ki ezt a rangos zenei megmérettetést.

A lead kép forrása: Facebook.com / Eurovision Song Contest