Tina Turner elhunyt

Fény derült Tina Turner halálának okára

Tina Turnert e héten szerdán, svájci otthonában érte a halál. A Daily Mail-nek az énekesnő képviselői erősítették meg, hogy a rock 'n' roll királynője természetes körülmények között hunyt el, 83 éves korában.

Tina Turnert e héten szerdán, svájci otthonában érte a halál. A Daily Mail-nek az énekesnő képviselői erősítették meg, hogy a rock ‘n’ roll királynője természetes körülmények között hunyt el, 83 éves korában.

Tina Turner Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő korábban veseátültetésen esett át, évek óta vastagbélrákkal és magas vérnyomással is küzdött. Az elmúlt években leginkább svájci otthonában tartózkodott, ám egészségügyi állapota jelentősen romlott, 2016-ban fedezték fel nála a daganatos megbetegedést.

Tina Turner élete rendkívül viszontagságos és nehéz volt, első férje hosszú éveken keresztül lelkileg-testileg abúzálta, két fiát pedig még életében el kellett temesse (2018, 2022). 2016-ban megjelent életrajzi könyvében árulta el, hogy nehéz élete és az elmúlt években fellépő súlyos betegségei miatt ismét komolyan elgondolkodott az aktív eutanázián, azaz hogy az asszisztált, orvosi körülmények között végrehajtott öngyilkosságon. Férje, Erwin Bach ajánlotta fel számára a veséjét, így még évekig tovább élhetett.

Egy idén március eleji Instagram-posztjában osztotta meg a nagy közönséggel fájdalmát, mennyire sajnálja, hogy nem vette komolyan magas vérnyomással kapcsolatos egészségügyi kihívásait.

Az öngyilkosság gondolata korábban a fent említett Ike Turnerrel, első férjével való, bántalmazó házassága miatt merült fel a világhírű énekesnőben többször is.

Majd 46 évesen végre megismerhette Erwin Bach-t, második férjét, akitől megkaphatta mindazt a szeretetet, amelyet megérdemelt. Gyermekei elvesztése talán így, szerelmével együtt válhatott számára valamennyire elviselhetővé. Talán a sorozatos bántalmazásokkal járó fájdalom és a világhírnévvel kéz a kézben járó, zajos sikerek mellett az az értő figyelem, amit életének utolsó évtizedeiben megkapott magánéletében, gyógyírként szolgáltak.

Nyugodjon békében!

A lead kép forrása: Facebook.com / Tina Turner