Toto Cutugno meghalt

Elhunyt Toto Cutugno olasz énekes-dalszerző

Ha azt mondjuk 'L'italiano', biztosak vagyunk benne, ismerős dallamok csengenek fel füledben. A világsláger előadója, Toto Cutugno tegnap elhunyt, aki számos nagy slágert alkotott, és az olasz könnyű zene valódi ikonja volt.

Ha azt mondjuk ‘L’italiano‘, biztosak vagyunk benne, ismerős dallamok csengenek fel füledben. A világsláger előadója, Toto Cutugno tegnap elhunyt, aki számos nagy slágert alkotott, és az olasz könnyű zene valódi ikonja volt.

Toto Cutugno az olasz popzene egyik legnagyobb sztárja volt, aki többször koncertezett Budapesten is, azonban hosszú betegség után, 80 évesen tegnap, 2023. augusztus 22-én elhunyt egy milánói kórházban.

A világhírű olasz énekes 15 alkalommal indult a San Remó-i Dalfesztiválon, amelyet 1980-ban meg is nyert ‘Solo noi‘ című szerzeményével. Az 1990-es Eurovíziós Dalfesztiválon Insieme: 1992 című dalával lett a rangos európai dalverseny első helyezettje, érdekesség, hogy Olaszország azóta sem nyerte meg ezt a versenyt.

Sorrendben utolsó lemezei: ‘Il treno va‘ (2002), ‘Cantando‘ (2004), ‘Come noi nessuno al mondo‘ (2005), Un falco chiuso in gabbia (2008) Legutóbbi korongját 2010-ben adta ki ‘I Miei Sanremo‘ címmel.

Toto Cutugno zenei pályafutása alatt mintegy százmillió lemezt adott el, Budapesten pedig legutóbb 2019-ben, a Tüskecsarnokban lépett fel.

Nyugodjon békében!

Mi kedvenc dalunkkal emlékezünk rá:

A lead kép forrása: Facebook.com / Toto Cutugno