Lewis Capaldi lemondta koncertjeit

Lewis Capaldi lemondta minden fellépését

Korábban már mi is írtunk arról a szomorú tényről, hogy a 26 éves skót, megatehetséges énekes és dalszerző, Lewis Capaldi Tourette-szindrómája következtében azon gondolkodik, felhagy az énekléssel. Most is le kellett mondja összes, közeljövőbeli koncertjét.

Korábban már mi is írtunk arról a szomorú tényről (itt olvashatod cikkünket – A szerk.), hogy a 26 éves skót, megatehetséges énekes és dalszerző, Lewis Capaldi Tourette-szindrómája következtében azon gondolkodik, felhagy az énekléssel. Most is le kellett mondja összes, közeljövőbeli koncertjét.

Mi a Tourette-szindróma? Ez a betegség tikkeléssel (ismétlődő, akaratlan mozgásokkal, hangadásokkal) jár együtt, amely Capaldi esetében kizárólag zenélés, éneklés közben tör rá.

Korábban mi is megosztottunk egy berlini koncert felvételt, amelyen az énekes helyett a közönség énekelt, mikor a betegség tünetei kezdtek elhatalmasodni Lewis Capaldin.

Most a Glastonbury fesztiválon ismétlődött meg ez a sajnálatos esemény pár napja, amely megható és egyben tragikus pillanatokat hozott:

A múlt heti eset után az énekes lemondta közelgő minden koncertjét, hiszen, ahogy korábban is nyilatkozta, ha a szindróma tünetei elhatalmasodnak rajta, az már komolyabban veszélyezteti az egészségét.

A dal, amelyet a közönség segítségével vitt így színpadra:

Kívánjuk a legjobbakat ennek a fantasztikus énekesnek, aki a napnál világosabban is tehetséges!

A lead kép forrása: Facebook.com / Lewis Capaldi