Halott Pénz 20 Aréna koncert

20 éves jubileumi Halott Pénz koncert jövő nyáron a Puskás Arénában

Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Halott Pénz. Az egyik legnépszerű hazai zenekar 2024. június 8-án a Puskás Arénában ünnepli fennállása 20. évfordulóját.

Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Halott Pénz. Az egyik legnépszerű hazai zenekar 2024. június 8-án a Puskás Arénában ünnepli fennállása 20. évfordulóját.

A Halott Pénz az elmúlt években tizenkétszer adott teltházas koncertet a legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban, emellett háromszor töltötte meg a Papp László Sportarénát – közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.

Egy pécsi kis szobából a Puskás Arénába

Mint írták, 2004-ben jelentek meg Marsalkó Dávid első dalai Halott Pénz néven, a projekt 2013 óta egy hétfős zenekart takar. Az áttörést a Feneked a gyengém című dal, majd a 2013 végén megjelent Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez jelentette. A csapat dalszövegeivel (Minden szobába kell álom; Ugyanúgy hallasz) bebizonyította, hogy komoly mondanivalót tud közvetíteni, a közismertté vált, gyakran idézett sorok idővel szlogenekké váltak. Az Amikor feladnád vagy az Élnünk kellett volna című Halott Pénz-dal sokaknak adott erőt a nehéz pillanatokban.

A csapat az első teltházas klubkoncertek után elsőként töltötte meg három egymást követő este az Akvárium NagyHallt, majd hamar a fesztiválok headliner sávjában találta magát. A zenekar az elmúlt tíz évben folyamatosan jelen volt a hazai slágerlistákon, napjainkban az ország egyik legnépszerűbb zenekarának számít.

„A Halott Pénzt a közönség szeretete vitte végig azon a különleges úton, amit eddig bejártunk és most együtt elértünk oda, hogy becélozhatjuk Magyarország legnagyobb koncert helyszínét, a Puskás Arénát! Szeretném, ha együtt ünnepelhetnénk ezt a 20 évet mindenkivel, aki szereti a dalainkat és megígérjük, hogy új szintre fogjuk emelni a hazai koncertélmény fogalmát!” – mondta el a jubileumi koncert apropóján Marsalkó Dávid.

Az együttes azon kevés hazai zenekarok egyike, amely visszatérő fellépője a Sziget fesztivál nagyszínpadának. A legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban már tizenkétszer adtak teltházas koncertet, miközben háromszor töltötték meg a Papp László Budapest Sportarénát.

Az előzetes jegyértékesítés a Live Nation oldalán augusztus 16-án 10.00-kor indul!
https://www.livenation.hu/register

A teljeskörű jegyvásárlás augusztus 18-án 10.00-kor indul!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/270651389017218

Forrás: MTI

Lead kép forrása: Facebook / Halott Pénz