Megjelent Für Anikó Für For Ten című új albuma

Az albummozaik egyik fele a feje tetejére állt világról mesél, s ironikus hangvételben feszeget olyan aktuális témákat, mint a média működése, az ökológia és a háború, másik fele pedig párkapcsolati témákat vesz górcső alá, a randizós időszaktól az elhidegülésig. A színművész negyedik stúdióalbumát 2024. január 25-én mutatja be az Örkény István Színházban.

Az albummozaik egyik fele a feje tetejére állt világról mesél, s ironikus hangvételben feszeget olyan aktuális témákat, mint a média működése, az ökológia és a háború, másik fele pedig párkapcsolati témákat vesz górcső alá, a randizós időszaktól az elhidegülésig. A színművész negyedik stúdióalbumát 2024. január 25-én mutatja be az Örkény István Színházban.

Legalább négy éve érlelődik a Für ForTen, ebbe persze a járvány is belejátszott. Számomra nem műfaji kérdés, miben veszek részt, csak azt nézem, hogy tudok-e neki örülni” – mondta a Jászai Mari-díjas színésznő, aki ezúttal tíz nagyszerű művésszel – mások mellett Heincz Gábor Bigával, Epres Attilával, Gerendás Péterrel, Petruska Andrással és Kálloy Molnár Péterrel – közösen rögzített 12 dalt.

A lemez zeneszerzője Hrutka Róbert és Jamie Winchester, a dalok szövegeit Fekete György írta. A közreműködő zenészek között találjuk Borlai Gergőt (dob), Galambos Zoltánt (billentyűs hangszerek), Giret Gábort (basszusgitár), valamint Kaszás Pétert (dob) is.

Für első albuma, a Nőstény álom 2006-ban jelent meg Bereményi Géza dalszövegeivel és Hrutka Róbert zenéjével. Ezt 2010-ben követte a második, a Kitalált világ című, amelyet ugyanez a szerzőpáros jegyzett. A harmadik lemez a 2018-ban kiadott Magyar hangja vagyok volt – ez alapozta meg a most megjelent Für For Ten albumot, mely a Magneoton gondozásában látott napvilágot. Jó, hír, hogy tervezik már az ötödik duett Für-lemezt is Bereményi- és Grecsó-szövegekkel!

Kedvcsinálóként következzék az Árad a fény

Vocals: Gerendás Péter

Lyricist: György Fekete

Composer: Jamie Winchester

A 2024. január 25-i jegyekért KATT IDE!

Cover: Daróczi Áron