Október 11-én ismét indul a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 11-től sokszínű programokkal, a hazai és nemzetközi művészeti élet neves alkotóival várja a közönséget a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál - értesült az MTI. A rendezvényen zenetörténeti jelentőségű bemutatók és kortárs produkciók is megidézik Liszt Ferenc szellemiségét.

Október 11-től sokszínű programokkal, a hazai és nemzetközi művészeti élet neves alkotóival várja a közönséget a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál – értesült az MTI. A rendezvényen zenetörténeti jelentőségű bemutatók és kortárs produkciók is megidézik Liszt Ferenc szellemiségét.

Elsőként 2021-ben, Liszt Ferenc születésének 210.évfordulóján került megrendezésre a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál. Az esemény nemcsak a hazai, de a nemzetközi művészeti élet meghatározó szereplőit és legfrissebb alkotásait hozza el Magyarországra.

A Müpa összművészeti eseménysorozatának részeként nagyszabású hangversenyek, klasszikus és kortárs zenei kamaraprodukciók mellett kóruskoncertek, könnyűzenei és jazzkoncertek, táncelőadások, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ingyenes köztéri események várják a közönséget Budapest legjelentősebb művészeti tereiben és a város számos pontján. 

A Liszt Ünnep szerdai sajtóeseményén Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója elmondta: „A fesztivál arról szól, hogy megközelítsük Liszt zsenialitását, életszemléletét, nemcsak művészeti irányból, hanem életszeretetét is átadva. A Liszt Ünnep arra hivatott, hogy az utókorra hagyott szellemi örökséget feldolgozza, a mai művészetbe is képviseltesse, éltesse” – tette hozzá.
A Liszt Ünnep programjairól bővebb információ a fesztivál honlapján érhető el. Az esemény Facebook-oldaláért ide kattints.

Forrás: MTI

A lead kép forrása: Facebook.com / Liszt Ünnep