Őszi Művészeti Hetek Békéscsabán

Októberben Őszi Művészeti Hetek kezdődnek Békéscsabán

Október 1-jén kezdődnek Békéscsabán az Őszi Művészeti Hetek, amelyek programjaira november végéig várják a közönséget - tájékoztatta a szervező Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) igazgatóhelyettese csütörtökön az MTI-t.

Október 1-jén kezdődnek Békéscsabán az Őszi Művészeti Hetek, amelyek programjaira november végéig várják a közönséget – tájékoztatta a szervező Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) igazgatóhelyettese csütörtökön az MTI-t.

Mint Forczek Győző elmondta, a fesztivál keretében 20 eseményt rendeznek meg, az összművészeti programok között lesznek ingyenes és fizetős programok is. Rendhagyó módon nem csak a CSAKK főépületében lesznek előadások, a Zenei Ifjúsági Találkozó (Zenit) részeként – amelyet október 28-án és 29-én rendeznek – a Munkácsy Emlékházban, sőt a piac újonnan épült részén is találkozhatnak a járókelők fellépőkkel – emelte ki az igazgatóhelyettes. 

A rendezvénysorozat október 1-jén, most vasárnap a Budapest Klezmer Band és Szinetár Dóra közös koncertjével veszi kezdetét. Október 6-án az Esti Kornél; október 11-én Geszti Péter lép fel Váczi Eszterrel.

A „keményebb” zene kedvelőit október 22-én a P. Mobil, a Pokolgép és a Radar; november 4-én az Ossian; november 17-én pedig a Road várja majd a színpadon.
A szervezők egyik nem titkolt, fontos célja, hogy helyi tehetségeknek is bemutatkozási lehetőséget adjanak, így október 7-én ToBenZo-, november 3-án pedig Jimmy and the Mustangs-koncert lesz – mondta Forczek Győző.
Mint hozzátette, a legnagyobb érdeklődés jelenleg Zorán november 22-i koncertje iránt mutatkozik.

A fesztivált november 30-án a Filharmónia Anima Musicae előadása zárja.
A részletes programkínálatért ide kattints.

Forrás: MTI

A lead kép forrása: Facebook.com / Csabagyöngye Kulturális Központ