Presser koncert 2023 a Sportarénában

Presser koncert jövő ősszel a Sportarénában

A 2018-as, dupla teltházas koncertje után 2023. szeptember 30-án újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Presser Gábor. Műsorának címe igen sejtető: "Még 1 koncert" - adta hírül a dalszerző, billentyűs, énekes koncertszervezője, az Encore Productiona.

A 2018-as, dupla teltházas koncertje után 2023. szeptember 30-án újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Presser Gábor. Műsorának címe igen sejtető: „Még 1 koncert” – adta hírül a dalszerző, billentyűs, énekes koncertszervezője, az Encore Productiona.

A zenész mintegy 55 éve van a pályán. Játszott az Omegában, 1971-ben megalapította a Locomotiv GT-t, sikeres musicalek (Képzelt riport…; A padlás), filmzenék (Szerelem utolsó vérig) szerzője, aki szólólemezei mellett mások mellett Kovács Katinak, Zoránnak, Katona Klárinak és Rúzsa Magdinak írt slágereket.

Első szólólemeze, az instrumentális, szintetizátoros Electromantic éppen negyven évvel ezelőtt, 1982-ben jelent meg, a legutóbbi, a Szerenád helyett 2015-ben.

„Előjön rengeteg emlék, bevillannak arcok, hangok, képek, dalok, dallamok, s közben a percről percre növekvő izgalom, másképp szólva valamennyi korai lámpaláz, s persze öröm is. Az ember becsukja a szemét, tervezgetni kezd, rajzol is ügyetlenül, jegyzetel, aztán elvet, összegyűr, széttép, s egy óvatlan pillanatban azt mondja magában: igen. Mert hát a zenélésnél semmi sem jobb. Vagyis de. Ha jól sikerül. Tegnap elfogadtam a felkérést. Akkor legyen” – írta hétfőn közösségi oldalán Presser Gábor.

Az előadó, szerző idén márciusban a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében háromszori halasztás, csaknem két és fél éves előkészület után adott koncertet a Budapest Kongresszusi Központban Dalok régről és nemrégről címmel.

A Presser Gábor által alapított legendás Locomotiv GT, amely Somló Tamás 2016-os halála óta nem létezik, tavaly volt 50 éves.

„Több dolog készül. Az egyik projekt dalokról szól különböző előadók közreműködésével, aztán dolgozom válogatott versek megzenésítésén, és születőben van egy instrumentális anyag Zenék képzelt filmekhez címmel” – nyilatkozta Presser Gábor korábban az MTI-nek.

Aki hamarabb szeretné élőben hallani, látogasson el a Csík Zenekar év végi koncertjére a Budapesti Kongresszusi Központba. E koncertről szóló korábbi programajánlónkat itt éred el.

Presser Gábor jövő évi koncertjegyeiért ide kattints.

Forrás: MTI

A lead kép forrása: Facebook.com / Presser Gábor