Majka és Molnár Tamás - Azt beszélik a városban

Egy hete beszél a város Majkáról és Molnár Tamásról

Pontosan egy hete jelent meg Majoros Péter (Majka) és Molnár Tamás közös dala, "Azt beszélik a városban" címmel, mely őszintén szókimondó és rendszerkritikus szövege miatt azóta kap hideget-meleget minden oldalról. Majka és Tamás röviden kommentelték az őket ért támadásokat.

Pontosan egy hete jelent meg Majoros Péter (Majka) és Molnár Tamás közös dala, „Azt beszélik a városban” címmel, mely őszintén szókimondó és rendszerkritikus szövege miatt azóta kap hideget-meleget minden oldalról. Majka és Tamás röviden kommentelték az őket ért támadásokat.

Szenzációként írtunk róla pont egy hete, hogy: Majka ismét felrobbantotta az internetet, ezúttal Molnár Tamással közös dalával. Az „Azt beszélik a városban” című dal 24 óra alatt 1 millió megtekintést ért el a YouTube-on, azóta pedig már 3,3 milliónál tart.

A slágergyanús „botránydal” természetesen eljutott a politika szintjére is, a kabátot többen is magukra véve álltak bele az Ózdi Hősbe, és napok alatt több fronton is kialakult az internetes szájkarate. Sértettség, összeesküvés elméletek, beszólások, üzengetések, TikTok letiltások, … volt itt minden, mint egy brazil szappanoperában.

Mellőzve minden politikai fennhangot és érvet, átugorva a kommentháború minden lövészárkát, Majka és Molnár Tamás az Instagramon nyilatkozott az esetről pár napja:

„Nekem a dolgom az, hogy minden egyes alkalommal én ellenzékből politizáljak, ha politizálok. Szerintem egy előadó nem engedheti meg magának, hogy valaki mellé odaálljon. Mindig arra kell felhívni a figyelmet, hogy mi a nem jó, vagy mi az ami rosszul megy.” – kezdte Majka, majd hozzátette: „Persze meg kell dicsiérni néha embereket, de erre most kevés lehetőség van.”

Molnár Tamás szerint az együttműködésük egy klasszikus értelembe vett „rap-rock házasság”, melyek alapvetően külön-külön is kritikus stílusúak. Hogy mit fűzött még hozzá, azt az alábbi posztban megnézhetitek:

Akármi is történik a jövőben a srácokkal, akárki feni is rájuk a kardját jobbról vagy balról, mi szeretnénk megvédeni Őket és a művészi szabadságot! Lehet, hogy a kritikus hangvétel sokakat felizgatott, de valljuk be, az emberek ettől még nem vonultak az utcára és az sem történt meg, amit a szövegben jósoltak: „reggelre sok fej a porba lehull”.

Lead kép forrása: Facebook.com / Majka