Ha még nem láttad, sürgősen pótold! Robbie Williams a Netflixen

Hogyan lett világsztár a 16 éves tinédzserből és milyen árat fizetett érte? – ezeket a kérdéseket járja körbe a Robbie Willams életét feldolgozó dokumentumfilm, mely november 8-a óta érhető el a Netflixen.

Az alkotók bemutatják a tizennyolcszoros BRIT Díj-győztes angol énekes, dalszerző és producer, Robbie Williams teljes karriertörténetét, sikereit és bukásait, főként az elmúlt három évtizedre koncentrálva. Az eddig még soha nem látott archív felvételeken kívül az énekes beszél élete hullámvölgyeiről is, a függőséggel való küzdelmétől a felépüléséig, a Take Thattel való szakítástól az újraegyesülésükig. Az énekes őszintén kommentálja a róla készült régi (és kompromittáló) felvételeket, kitárja a szívét, hogy a nézők valóban megismerhessék őt.

 „Robbie olyan, mint bárki, aki álmodott egy nagyot, és követte az álmait, amelyek egy hihetetlen világba repítették. Emiatt nagyon könnyen lehet kapcsolódni a történetéhez. Ő nem a legjobb énekes vagy táncos, és mégis sikerült 80 millió lemezt eladnia világszerte. Tudsz kapcsolódni ehhez a sráchoz, aki magát sem tartja egy kivételes tehetségnek, holott persze, tehetséges. Amit tudott, hogy volt elég akarata, víziója és magabiztossága ahhoz, hogy azt mondja, meg fogom valósítani az álmomat”

– nyilatkozta róla a dokumentumfilm rendezője, Michael Gracey.

forrás: Netflix

Williams – aki 2022-ben a Sláger FM-nek adott exkluzív interjút – sokáig küzdött depresszióval, szorongással, és akkor került igazán mélypontra, amikor épp a karrierje csúcsán volt. Drog- és alkoholfüggőséggel küzdött, majd 2007-ben elvonóra kellett mennie, mivel annyi speedet, heroint, kokaint és gyógyszert fogyasztott, hogy csodának volt tekinthető, hogy nem állt le a szíve. 

„Egyre többet és többet adtam a közönségnek magamból, és aztán egyre kevésbé ismertem rá saját magamra”

– mondja a dokufilmben, s egy ponton pedig viccesen megjegyzi:

„A haj ritkul, a tesztoszteron fogy, a szerotonin már távozott, a dopamin pedig rég azt mondta, viszlát. Elhasználtam minden természetes boldogsághormont a szervezetemből, és megérkezett a „manopauza”.