A Dal 2023 első 10 versenydala

Bejelentették A Dal 2023 első 10 versenydalát

Mai naptól kezdődtek el a versenydalok bejelentései a Petőfi Rádió 'Talpra magyar!' reggeli műsorában, ahol nemcsak az egyes versenyművekre derül fény, hanem a megmérettetés zsűritagjai is bemutatkoznak. Ma az idén már ötödik alkalommal zsűritagként szereplő Mező Misi adott interjút a reggeli adásban.

Mai naptól kezdődtek el a versenydalok bejelentései a Petőfi Rádió ‘Talpra magyar!’ reggeli műsorában, ahol nemcsak az egyes versenyművekre derül fény, hanem a megmérettetés zsűritagjai is bemutatkoznak. Ma az idén már ötödik alkalommal zsűritagként szereplő Mező Misi adott interjút a reggeli adásban.

„A Dal óriási lehetőség, remény és löket. Az egyetlen olyan hazai műsor, ahol főműsoridőben, élőben, az egész ország előtt mutathatják be a dalukat az előadók, akár olyanok is, akik korábban még sosem álltak színpadon. Idén is több olyan fiatal tehetség jelentkezett, akikről korábban nem is hallottam. Ez nem jelent semmiféle hátrányt, hiszen ez egy dalválasztó, ahol a dalokat méretjük meg egymással” – mondta Mező Misi a rádió reggeli műsorában.

A rangos dalverseny 12. évadában ez a 10 versenydal már biztosan szerepel: 1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi – Eljátszottam; aZorka – Tavasz, tél; Berki Artúr – Végtelen Harc; Bernadett – Anya bújj mellém; Bihary Kira – Tiszavirág; CARMEN ft. Torres Dani – Félig árva; Dos Diavolos – Nem tanulunk semmiből; Elishaz – A világok haragja; Escape My Shadows – Emlékezni Rád; EVERFLASH – Édenkert.

Február 7-től tehát minden reggel 8 órától tízesével jelentik be az év dala várományosait és bmutatkoznak be a dalverseny zsűritagjai. Február 10. péntekre összeáll a 40-es mezőny.

2023. március 11-től a Dunán pedig élőben hallgathatjuk meg a dalokat, amelyek között már most ott van az ország 2023-as slágere.

A lead kép forrása: Facebook.com / A DAL