Tóth Gabi civilút

Tóth Gabi, Péterfy Bori és Deák Bill Gyula egy célért

Tóth Gabi legutóbb a Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal kitüntetett Adamis Anna tiszteletére énekelt 'Gyöngyhajú lány' előadásával kápráztatta el a közönséget. Ezúttal többek között Péterfy Borival, Deák Bill Gyulával vállalt kampányban való részvételt.

Tóth Gabi legutóbb a Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal kitüntetett Adamis Anna tiszteletére énekelt ‘Gyöngyhajú lány’ előadásával kápráztatta el a közönséget. Ezúttal többek között Péterfy Borival, Deák Bill Gyulával vállalt kampányban való részvételt.

A Civilút Alapítvány figyelemfelkeltő kampányt indít Meglátod, mert hallgatod! címmel, amihez a fent említett zenészeken kívül csatlakozott az Anita Sound System, Caramel, Pásztor Anna és a The Anahit zenekar is. Miről is van szó?

Március 3-a a hallás világnapja, és ettől a dátumtól a Civilút Alapítvány kampányt indít abból a célból, hogy felhívják a figyelmet a hallás jelentőségére, hallószerveink egészségére, valamint a halláskárosodással vagy fülbetegséggel élő embertársainkra. Nem utolsó sorban a kampány célja, hogy ráirányítsa figyelmünket azokra a nehezítettséggel, fogyatékkal élő zenei alkotókra, művészekre, akik helyzetükkel együtt maradandót alkotnak az utókor számára.

Meglátod, mert hallgatod! egyik mottója, hogy „ne csak hallgassuk, de lássuk is az embert a zene mögött”, melynek jegyében a már említett népszerű előadókat is felkértek közreműködésre. Tóth Gabi egyébként Pápai Jocival együtt olyan ügy mellé is állt nemrégiben, amely az iskolás gyermekek mentális egészségét szolgálja (itt olvashatod erről cikkünket – A szerk.).

Elkészült egy sokszínű válogatás is ebből az alkalomból, melyen nehezítettséggel vagy fogyatékkal élő zenészek művei hallhatóak, mint például Stevie Wonder, Ray Charles, Agárdi Szilvia, Deák Bill Gyula és a Barabás Lőrinc Eklektric több dala is, ide kattintva meg is hallgathatod a válogatást Spotifyn.

A lead kép forrása: Facebook.com / Tóth Gabi