JayZ kiállítás Brooklynban

Jay-Z kiállítás nyílt a Brooklyn-i Közkönyvtárban

Jay-Z - születési nevén Shawn Corey Carter-, a hip-hop és rap világának egyik legmeghatározóbb alakja, egy közel 4000 négyzetméteren elhelyezkedő kiállítással lepte meg rajongóit szülővárosában. A "The Book of HOV" című kiállítás mély betekintést nyújt Jay-Z életébe és karrierjébe, felfedve a rapper hatását a kultúrára és a zene világára.

Jay-Z – születési nevén Shawn Corey Carter-, a hip-hop és rap világának egyik legmeghatározóbb alakja, egy közel 4000 négyzetméteren elhelyezkedő kiállítással lepte meg rajongóit szülővárosában. A „The Book of HOV” című kiállítás mély betekintést nyújt Jay-Z életébe és karrierjébe, felfedve a rapper hatását a kultúrára és a zene világára.

A kiállítás 2023. július 14. óta ingyen megtekinthető a Brooklyn-i Közkönyvtárban, a The Book of Hov weboldalon pedig te is meghallgathatod a tárlatvezetését. A Brooklyn Public Library szerint „The Book of HOV” kiállítás még soha nem látott képeket és művészeti elemeket fog bemutatni a Jay-Z archívumából, páratlan betekintést nyújtva a minden idők legnagyobb rapperének is tartott Jay-Z rendkívüli életébe és karrierjébe.

De a „The Book of HOV” nemcsak Jay-Z zeneipari sikereit mutatja be, hanem kiemeli a vállalkozói érzékét is. A kiállítás bemutatja, hogyan alapította meg Roc-A-Fella Records elnevezésű lemezkiadóját, a Rocawear ruhamárkáját, és a TIDAL zenelejátszó cégjét. Emellett a kiállítás kiemeli Jay-Z aktív társadalmi felelősségvállalását és jótékonysági törekvéseit. Az évek során a rapper mindvégig elkötelezett híve volt a társadalmi igazságosságnak és a büntetőjog reformjáért is kiállt.

Ez a kiállítás egyedi lehetőséget kínál minden művészetkedvelőnek és rajongónak, hogy még közelebbről megismerjék Jay-Z zenei és vállalkozói útját. A rapper személyes részvétele és az interaktív elemek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy még mélyebben belemerüljenek az ikonikus művész munkásságába. A rapper természetesen most Beyoncét kíséri egész családjukkal vadonatúj, „Renaissance” című albumára épülő világkörüli turnéján (a koncertsorozatról itt és itt is olvashatsz tőlünk – A szerk.).

Szerző: T. Napsugár

A lead kép forrása: Facebook.com / Jay-Z