Taylor Swift Billboard rekord

Taylor Swift minden idők legsikeresebb női előadója

Taylor Swift kapcsán korábban már mi is megírtuk, hogy úgy tűnik, nála népszerűbb női előadó nincs most a bolygón. Tény, hogy a jelenleg világkörüli turnéját járó Beyoncénak pedig a legtöbb Grammy-díja van, a hónapok óta "eltűnt" Miley Cyrus számai pedig nagyjából lefagyasztják a Spotifyt. De albumok szintjén Taylor Swift a nyerő.

Taylor Swift kapcsán korábban már mi is megírtuk, hogy úgy tűnik, nála népszerűbb női előadó nincs most a bolygón. Tény, hogy a jelenleg világkörüli turnéját járó Beyoncénak pedig a legtöbb Grammy-díja van (erről itt írtunk – A szerk.), a hónapok óta „eltűnt” Miley Cyrus számai pedig nagyjából lefagyasztják a Spotifyt (ide vagy ide kattintva elolvashatod az énekesnő kapcsán született cikkeinket – A szerk.). De albumok szintjén Taylor Swift a nyerő.

2023. július elején megjelent Taylor Swift legújabb, ‘Speak Now (Taylor’s Version)‘ című albuma, amely szám szerint a harmadik abból a hat albumból, amelyet újravesz korongjai közül, miután Scooter Braun zenei menedzser megvette korai albumait (erről itt mi is írtunk – A szerk.).

Olyan mintha csak tegnap írtunk volna Taylor Swift legutóbbi AMA’s-on (American Music Awards) aratott elsöprő győzelmeiről (cikkünket itt éred el – A szerk.), vagy a rekordot döntő jegyeladásairól (ezt a cikkünket pedig ide kattintva olvashatod – A szerk.). Most a világsztár újból címlapokon van, talán élete és zenei karrierje eddigi leglenyűgözőbb teljesítményeivel. Taylor Swift ugyanis most már kettő világrekordot mondhat magáénak. Mindezt pedig az ikonikus ‘Speak Now (Taylor’s Version)‘ albuma megjelenésével érte el.

Taylor Swift július 7-én megjelent legutóbbi lemezével most már hivatalosan is ennek a generációnak egyik legsikeresebb művésze, hiszen ennek az albumnak köszönhetően ő lett a legtöbb listavezető albummal rendelkező női előadó a zenetörténetben.

A ‘Speak now (Taylor’s Version)‘ a Luminate adatai szerint 716 000 eladott albummal büszkélkedhet, amelyből 500 000 fizikailag eladott korong volt. Taylor Swift most már 12 albummal szerepelt a Billboard top 200-as listájának élén, így hivatalosan megdöntötte Barbra Streisand eddig tartott rekordját (11 albumja volt első a Billboardon). Jelenleg ugyanannyi első számú albumja volt, mint Drake-nek. Most már csak a Beatles (19) és Jay-Z (14) áll előtte.

A rekord-döntő album ’Speak Now (Taylor’s Version)’ az énekesnő harmadik stúdióalbumának újra felvett verziója, amelyet eredetileg 2010-ben adtak ki. Ez az album lehetővé tette Swift számára, hogy visszaszerezze az irányítást a zenéje felett, és bemutassa művészi fejlődését.  Ezzel az újra felvett harmadik koronggal a hallgatók újra meghallgathatnak olyan ismert slágereket, mint a ‘Mine‘ vagy a ‘Back to December‘. Ezenfelül, egy új generáció is megismerkedhet Swift mélyreható történetmesélésébe és magával ragadó dallamaiba.

Rekord-első albumai mellett Taylor Swift újból történelmet írt azzal, hogy egyszerre négy albuma került fel a Billboard 200-as listájának első tíz helyének valamelyikére. Swift az első női előadó, és egyben a harmadik zenei előadó, aki valaha elérte ezt a teljesítményt. Jelenleg a Billboardon a  ‘Speak Now (Taylor’s Version)‘ szerepel az 1. helyen, a ‘Midnights’ az 5. helyen, a ‘Lover’ a 7. helyen és a ‘Folklore’ a 10. helyen.

Káprázatos teljesítmény! Amelyet Taylor Swift meg is oszt amerikai turnéján leghűségesebb rajongóival, akiknek időben sikerült jegyet szerezniük koncertjére.

Szerző: T. Napsugár

A lead kép forrása: Facebook.com / Taylor Swift