BMC elektroakusztikus

Október 13-án elektroakusztikus zenei médiaművészet a BMC-ben

The Imaginary Piano címmel elektroakusztikus zenei műveket állít a fókuszba Candida Felici olasz zongoraművész és zenetudós, valamint Javier Torres Maldonado mexikói zeneszerző október 13-án a Budapest Music Centerben - értesült az MTI.

The Imaginary Piano címmel elektroakusztikus zenei műveket állít a fókuszba Candida Felici olasz zongoraművész és zenetudós, valamint Javier Torres Maldonado mexikói zeneszerző október 13-án a Budapest Music Centerben – értesült az MTI.

A BMC Könyvtárba szervezett esemény a spektrális hangok, akusztikai illúziók és az elektroakusztikus hasonmás felfedezése. A program a Zeneakadémia és a BMC új közös projektje, egy szabadegyetem keretében valósul meg. Az EZMMi – Elektronikus ZeneiMédiaművészet infó során a legújabb technológiákat felvonultató elektroakusztikus zenei műveket mutatják be – közölte a BMC szerdán az MTI-vel.

A projekt különlegessége, hogy a műsorban szereplő darabokat a koncert előtt részletes bevezető előadáson ismertetik meg a közönséggel.

Ma, október 12-én a Zeneakadémián mesterkurzus keretében tartják meg a The Imaginary Piano című programot. A holnapi koncerten Javier Torres Maldonado és Jonathan Harvey műveivel a két előadó, Candida Felici olasz zongoraművész és zenetudós, valamint Javier Torres Maldonado mexikói zeneszerző közreműködésével ismerkedhet meg a közönség. Maldonado Inoltre és Oriol című munkái magyarországi bemutatóként hangzanak el.
A BMC-beli programra a belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Bővebb információkért ide kattints a program kapcsán.

Forrás: MTI

A lead kép forrása: Facebook.com / BMC – Budapest Music Center