Már kapható Charlie könyve – Vad és fordulatos 77 sztori

77 sztori, 77 év, Arénakoncert és életrajzi könyv Horváth Charlie-ról

Hatalmas arénakoncertre készül az idén 77 éves Charlie, valamint megjelent az életrajzi könyve is, amiben életkorával megegyező számú történetet mesél el az életéből, kalandjairól, barátságokról, zenéről és dalokról, ehhez rengeteg, korábban nem publikált fotó szerepel illusztrációként.

A legendás dzsessz zenész, Charlie Parker után kaptam a becenevemet, holott ő szaxofonozott, én pedig trombitálni kezdtem, olyan nagy hatással volt rám Louis Armstrong, aki aztán 1965-ben fellépett a Népstadionban is. A Balettintézetbe jártam, de már vonzott a dixieland, aztán persze jött a Beatles meg a Stones, és gitározni is elkezdtem” 

– idézte fel Charlie a könyv sajtóbemutatóján a Magyar Zene Házában, s hozzátette, hogy nem bánta meg, hogy egy időben egyik napról a másikra élt, „ahogyan mindenki”.  

Volt egy borzadály korszak, három-négy év, amikor elment anyukám, apukám, a feleségem édesanyja, a feleségem öccse. Katikám meg tíz éve ment el… Ugyanabban az évben Somló Tamás hagyott itt, és még jó pár barát. Hihetetlen, a borzalom nem akart megszakadni, a kocsimat is ellopták.”

Mint mondta, fárasztó volt, de a könyv végre elkészült, bár nem merte elolvasni.

A Charlie 77 sztori című könyv a Troubadour Books gondozásában jelent meg. Horváth Charlie 2024. október 26-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel. Jegyek ITT!

Hangolódj a koncertre Charlie és Curtis közös dalával!