Törőcsik Mari nercbundáját és Jared Leto aláírását is árverésre bocsátják

Június 14-én aukciót tart a Fábián Juli Emlékalapítvány a Magyar Zene Házában és online

Mások mellett Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián kézirata, Tompos Kátya kalapja, és egy világsztárok által aláírt gitár kerül arra az árverésre, amelyet a Fábián Juli Emlékalapítvány szervez június 14-ére a Magyar Zene Házába. Az aukció két színtéren zajlik: lehet licitálni egy online platformon, valamint június 14-én személyesen a helyszínen – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az árverésen befolyt összegre pályázatot ír ki az alapítvány, amely a nehéz helyzetben lévő – beteg vagy munkaképtelen – zenészek és előadóművészeti háttérmunkások számára nyújt anyagi támogatást. Az aukció kiemelten foglalkozik Tompos Kátyával: a legutóbbi gyűjtőakciója az ő kezelését – nemrég került nyilvánosságra, hogy a színésznő évek óta rákkal küzd – segítette, és már sokan a színművész támogatására ajánlották fel relikviáikat. A kezdeményezéssel az alapítvány a zeneszerető közönséget célozza meg, felhívva a figyelmét a megváltozott körülmények közé került zenei szereplők nehézségeire.

forrás: atempo.sk_Fábián Juli

Az aukción a 2017-ben elhunyt énekesnő, Fábián néhány személyes tárgyát is elárverezik, de szerepelnek – többek között – Astley személyes tárgyai, Törőcsik nercbundája, Grecsó Apám üzent című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata, Tompos kalapja, valamint egy olyan gitár, amely több Random Tripen szerepelt együtt Fábiánnal. Az Alapítvány ezt a gitárt kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatta több világsztárral, így Jared Leto, Rag’n’Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 tagjainak autogramja szerepel rajta.

A Fábián Juli Emlékalapítvány missziója a könnyűzene és a dzsessz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból nehéz helyzetbe kerülő, rászoruló zenészek, oktatók, zeneszerzők, és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek támogatása, valamint az énekesnő emlékének ápolása.

cover: nationrex.com/news