Ő lesz a Dal új zsűritagja!

A Dal című zenés műsorban megszokhatták már a nézők, hogy időről időre változnak a zsűritagok, most ketten is távoznak a műsor ítészei közül.

A Dal című zenés műsorban megszokhatták már a nézők, hogy időről időre változnak a zsűritagok, most ketten is távoznak a műsor ítészei közül. Wolf Kati és Mező Misi helyére Pintácsi Alexandra ‘Szandi’ és Németh Alajos, a Bikini együttes basszusgitárosa kerülnek.

A kétszeres eMeRTon-díjas és folyton energikus Szandi életét 13 éves kora óta a zene határozza meg. A Dal 2024-ben a közönséggel – és persze Fereczi Györggyel, Németh Alajos basszusgitárossal, valamint a Mystery Gang frontemberével, Egri Péterrel – együtt keresi az év magyar slágerét.

„Izgatottan várom a műsort, egészen más szemszögből fogom nézni a versenyzőket, és mindegyik dalnak drukkolok majd. Az biztos, hogy amelyik produkció bekerül az adásba, az nagy hatással volt ránk az előzsűrizésnél” 

– árulta el az énekesnő.

Tavaly meghosszabbították A Dalba való jelentkezést, az idei évad előválogatójában pedig 60 produkció mutatkozik be a zsűri előtt. Ezt követően alakul ki az élő show 40-es mezőnye – a továbbjutó versenydalok mérettethetnek meg a válogató adásokban. Az elődöntőben crossover hangszerelést kapnak a produkciók, a döntőben pedig szimfonikus verzióban hangoznak el (az idén 80 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében).

A fődíj minden eddiginél értékesebb: az év dala előadója a legendás, nemzetközi Hansa Studios-ban, Berlinben készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat.

Mi is folyamatosan hírt adunk az eseményekről és a kulisszákról, szóval ne maradj le és kövesd Hazai blokkunkat!

cover: Madaras-Czinszky Andrea