Kijött az Amy Winehouse-film előzetese!

A Back to Black címet viselő életrajzi film áprilisban kerül a mozikba. Az egykori énekesnőt Marisa Abela alakítja.

A filmet az a Sam Taylor-Johnson rendezte, aki A szürke ötven árnyalatát is. A Back to Black egy eddig nem látott szemszögből mutatja be az énekesnő felemelkedését és a karrierjében úttörőnek számító azonos című lemezének megjelenését. Kendőzetlen bepillantást enged Amy kapcsolataiba: férjét, Blake Fielder-Civilt Jack Jack O’Connell alakítja, Eddie Marsan játssza Winehouse apját, Mitch Winehouse-t, Juliet Cowan pedig Winehouse édesanyját, Janis Winehouse-Collinst.

Amy 2011-ben bekövetkezett halála után 12 évvel – mint azt korábban írtuk is – napvilágot látott naplója, és számos dokumentumfilm is megjelent az életéről, köztük a 2015-ben a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat elnyerő Amy, valamint a 2021-ben készült Reclaiming Amy című BBC-tévéfilm. A Back to Black lesz azonban az első életrajzi film!

A botrányairól, mániás depressziójáról is ismert Winehouse élete utolsó napjaiban folyamatosan azon volt, hogy végleg megvonja magától az alkoholt. Ehhez a döntéshez hozzájárult az is, hogy Belgrádban adott koncertjén 20.000 ember előtt lépett részegen a színpadra, a közönség pedig kifütyülte őt, miután elfelejtette dalszövegeit, és éneklés helyett csak dúdolta a dalokat. A szánalmasra sikeredett koncert után Winehouse lemondta európai turnéjának hátralévő állomásait, és hazament Londonba kijózanodni. Egy ideig bírta, majd elpattant nála a húr: depressziós lett és egy egésznapos vodkázás következtében leállt a szíve. Csupán 27 éves volt.

A Grammy-díjas énekesnőt Marisa Abela angol színésznő alakítja, aki állítólag mindent megtesz azért, hogy hiteles legyen az átlényegülés.

És, íme a film első előzetese!

Ha szívesen olvasnál még több cikket külföldi és hazai előadókról, kulisszákról, látogass el IDE!

cover: GQ