Beyoncé Grammy

Már Beyoncénak van a legtöbb Grammy-díja a világon

Beyoncé több más világhírű előadóval együtt nagy esélyese volt a tegnapi, 65. Grammy-gálának, korábban mi is írtunk róla, hogy pontosan mely kategóriákban, összesen hány díjra jelölték. Bár a hosszú évek alatt a legjobb albumért járó díjat nem vehette át, ahogyan most sem, nem hisszük, hogy szomorú, sőt. Történelmet írt, 32 Grammy-díjával a legeredményesebb zenész a díj történetében.

Beyoncé több más világhírű előadóval együtt nagy esélyese volt a tegnapi, 65. Grammy-gálának, korábban mi is írtunk róla itt, hogy pontosan mely kategóriákban, összesen hány díjra jelölték. Bár a hosszú évek alatt a legjobb albumért járó díjat nem vehette át, ahogyan most sem, nem hisszük, hogy szomorú, sőt. Történelmet írt, 32 Grammy-díjával a legeredményesebb zenész a díj történetében.

Beyoncé a tegnapi ceremónia előtt talán nem azért izgult a leginkább, hogy minden jelöléséért Grammy-díjat vehet-e át, hanem amiatt, hogy megdönti-e a rekordot, amelyet eddig egy magyar származású karmester, Solti György (George Solti) tudhatott magáénak. Ő ugyanis összesen 31 Grammy-díjas lemezfelvételen működött közre.

Beyoncé ezzel történelmet írt, 88 jelöléssel büszkélkedhetett eddig, amelyet egyedül férje, Jay-Z mondhat még magáénak eredményként. A pop királynője 9 kategóriában kapott jelölést, négyet ezek közül tehát elég volt bezsebelnie a fantasztikus rekordhoz: megkapta a legjobb R&B-dal (Cuff It), a legjobb dance- és elektronikus zenei felvétel (Break My Soul), a legjobb hagyományos R&B előadás (Plastic Off the Sofa), és a legjobb dance-elektronikus album (Renaissance) kategória Grammy-jét

Egy szívfájdalma talán van, hogy most sem kapta meg Renaissance albumáért a legjobb album díjat, ezt ugyanis Harry Styles vehette át Harry’s House című lemezéért.

Utoljára 2017-ben Adele söpörte be előle ezt a díjat, aki nyíltan el is mondta köszönő beszédében, hogy ez az elismerés szerinte Beyoncét illetné.

Majd jött egy közel 5 éves szünet az énekesnő életében és ahogy arról itt mi is beszámoltunk, egy dubaji luxusszálloda megnyitóján tért vissza. Valamint ahogyan itt ismét elolvashatod, bejelentette világkörüli turnéját is.

A pop királynője tehát mindenféle formában is hivatalosan visszatért!

Gratulálunk a további díjazottaknak is, akik között a már említett Harry Styles mellett például érdekesség: a dzsesszénekes Samara Joy lett a legjobb új előadó, aki ezzel olyan neveket utasított maga mögé, mint a Wet Leg, Anitta és a Maneskin (az együttesről itt olvashatod el legutóbbi anyagunkat – A szerk.). Samara Joy a legjobb dzsessz vokál album kategóriájában is diadalmaskodott.

A világhírű színésznő, Viola Davis immár magának mondhatja az EGOT-ot, vagyis az Emmy-, az Oscar- és a Tony-díj után Grammy-t is nyert, utóbbit most Finding Me című hangoskönyvével zsebelte be. Elképesztő eredmény.

A lead kép forrása: Facebook.com / Beyoncé