Akár Beyoncéval is találkozhatunk a Magyar Zene Házában

A világ rock- és popsztárjainak válogatott portréi lepik el a Zene Háza Előcsarnokát és közönségtereit.

Aki április 21-ig betér a városligeti kulturális intézménybe, ingyen nézheti meg a világhírű fotós, a magyar származású Bozi Tibor napjaink legnagyobb popzenei sztárjairól készített portréit.

Magyar Zene Házában májusban nyílik meg a Face to Face című új kiállítás, mely ezúttal a zenei fotózás nemzetközi kiválóságának, Bozi Tibornak a munkásságába enged bepillantást. A képein a világ legnagyobb rock- és popsztárjai láthatók, illetve néhány magyar előadó (Azahriah és Péterfy Bori) is.

A Münchenben élő Bozi Tibor eredetileg mérnöknek tanult, ám elég hamar rátalált a fotózásra, és mivel úgy látta, hogy külföldön jobban ki tudna teljesedni, ezért 1977-ben, egy autó csomagtartójában elrejtőzve elhagyta a Magyar Népköztársaságot. Az elmúlt 40 évben bejárta a világot, és szinte mindenkiről készített egy-egy képet, aki számít a pop világában, de Donald Trump is állt már a kamerája előtt. Olyan neves magazinok számára dolgozott és dolgozik a mai napig, mint a Vogue, az Elle, a New Yorker, a Rolling Stone vagy a Harper′s Bazaar.

Dívák & Ikonok kiállításhoz kapcsolódó Face to Face pop-up tárlaton olyan sztárok szerepelnek szép számmal, akiket a fotós még azelőtt kapott lencsevégre, hogy igazi nagy sztárokká váltak volna. Köztük van többek között Lauryn Hill, Snoop Dogg, Aaliyah, Janelle Monáe, Nina Hagen, Alice Cooper, Björk, Beyoncé, Elliott Smith, a Beastie Boys vagy éppen a Daft Punk, akiket maszk nélkül sikerült fotóznia, és ezt kevesen mondhatják el magukról.

fotó: Magyar Zene Háza / Marozsán János