Azahriah harmadik Puskás Aréna koncert

Azahriah történelmet ír

Azahriah, a 21 éves Baukó Attila személyében éppen most írja be magát a magyar zenetörténelem legizgalmasabb alakjai közé. Hiszen soha nem fordult még elő olyan, hogy egy ennyire fiatal tehetség bevonzzon több, mint százezer rajongót koncertsorozatával, és a java, a harmadik Puskás Aréna koncert újabb ötvenezer rajongónak még éppen most került meghirdetésre (október 17. - 10:17). Pozitív és kevésbé pozitív érzéseket is kivált a zenei paletta szereplőiből mindez. Ez is ritkaság számba megy, hogy a Quimby, Majka és Varnus Xavér egy emberként ismerjék el azt, amit ez az énekes eddig elért.

Azahriah, a 21 éves Baukó Attila személyében éppen most írja be magát a magyar zenetörténelem legizgalmasabb alakjai közé. Hiszen soha nem fordult még elő olyan, hogy egy ennyire fiatal tehetség bevonzzon több, mint százezer rajongót koncertsorozatával, és a java, a harmadik Puskás Aréna koncert újabb ötvenezer rajongónak még éppen most került meghirdetésre (október 17. – 10:17). Pozitív és kevésbé pozitív érzéseket is kivált a zenei paletta szereplőiből mindez. Ez is ritkaság számba megy, hogy a Quimby, Majka és Varnus Xavér egy emberként ismerjék el azt, amit ez az énekes eddig elért.

Azahriah kapcsán korábbi cikkeinkért ide, ide és ide is kattinthatsz – A szerk. Mint arról mi is beszámoltunk, Azahriah első a hazai zenei szereplők között, aki a felújított Puskás Arénában koncertezhet. Azok között végképp első, aki a május 25-ére meghirdetett koncert időpontját egy nap alatt meg is töltötte az eladott jegyek tekintetében. Majd október 13. 10:13-tól kiírt egy újabb, május 26-i Puskás Aréna koncert időpontot, amire „váratlanul” még nagyobb roham lett a rajongók részéről.

Mit tesz ilyenkor egy 21 éves előadó, behúzza a féket a károgó hangok hallatán? Biztosan nem. Azahriah meghirdetett a menedzsmentjével együtt egy harmadik Puskás Aréna koncert időpontot is, május 24-ére, csak győzze a jegyeket árusító iroda informatikai rendszere, amelynek gördülékeny működését folyamatosan megakasztotta az Azahriah iránti tömeges érdeklődés. Vigyázz, kész, rajta, most indult a jegyértékesítés harmadik rohama…

Örömmel látjuk, hogy Azahriah egy olyan közösséget is épít, amelyet nem gondoltunk volna. Hiszen egy platformon gratulált neki több olyan zenei szereplő is, akik másban nem biztos, hogy egyet értenek. Itt van például a Quimby zenekar megszólalása Azahriah tehetsége kapcsán:

Természetesen a hazai zenei élet egyik legmeghatározóbb alakja, Majka is megszólalt az Azahriah-jelenség kapcsán: „Ha valaki ilyen sikert ér el, miért nem lehet csak annyit mondani, hogy gratulálok??” – írta Majka, amivel mélyen egyet tudunk érteni. Majd folytatta: „Mindig a közönség választ!! Ezt érdemes tiszteletben tartani. Ahogy a teljesítményt is..” – olvasható a rapper posztjában.

Az összes megszólalás közül talán Varnus Xavéré a legváratlanabb, mégis szívet melengető:

Összességében mi szívből gratulálunk a megszólalók mellett Azahriahnak, hiszen ez, amit alkot és képvisel, nemcsak a maga nemében egyedülálló. Öveket becsatolni, indul a harmadik roham, éppen most.

A lead kép forrása: Facebook.com / Azahriah