Quimby MVM Dome március 9.

Quimby Class & Roll koncert lesz jövő márciusban az MVM Dome-ban

Csaknem nyolc év után ad újra arénakoncertet a Quimby - értesült az MTI. A hazai egyik legnépszerűbb zenekar 2024. március 9-én az Óbudai Danubia Zenekarral kiegészülve az MVM DOME-ban lép színpadra.

Csaknem nyolc év után ad újra arénakoncertet a Quimby – értesült az MTI. A hazai egyik legnépszerűbb zenekar 2024. március 9-én az Óbudai Danubia Zenekarral kiegészülve az MVM Dome-ban lép színpadra.

A Quimby kapcsán legutóbb jótékonysági aukciójukról adtunk hírt (ide kattints előző cikkünkért – A szerk.). A Quimby 2018-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon már játszott együtt az Óbudai Danubia Zenekarral. Jövő tavasszal az MVM Dome-ban Balassa Krisztián vezényletével több dal nagyzenekari átiratban fog megszólalni – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Mint írták, 2024 márciusáig a Quimby szünetelteti a fellépéseket, és minden energiáját a Class & Roll koncertre összpontosítja, hogy egy különleges produkcióval léphessen a közönség elé.

2018-ban már egyszer bebizonyították, a klasszikus zene és a rock and roll nem is áll olyan távol egymástól, 2024. március 9-én pedig ismét beengedik a klasszikus hangzást a világukba. A Danubia Zenekarral és Balassa Krisztián karmesterrel kiegészülve az MVM Dome színpadára ültetik a szimfonikus hangszerelést és a rock and roll attitűdőt. Áradó és lüktető szimfonikus szekció, nagyzenekari Hallelujah és színtiszta Quimby rock and roll…

A 2024. március 9-i koncert közreműködői:

A Quimby zenekar tagjai:
Kiss Tibor (ének, gitár)
Varga Livius (ütőhagszerek, vokál)
Balanyi Szilárd (billentyűk)
Kárpáti József (trombita)
Mikuli Ferenc (basszusgitár)
Gerdesits Ferenc (dobok)

Továbbá:
Vastag Gábor (gitár)
Tóth Sándor (szaxofon)
Danubia Zenekar
Balassa Krisztián – karmester


A Quimby zenekar legutóbbi kiadványa a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország – Tragikomédia egy hosszú felvonásban című, 2017-ben megjelent DVD volt. Nagy slágereik közé tartozik mások mellett a Hintalógalopp, a Fekete Lamoure, az Autó egy szerpentinen, a Halleluja, a Libidó és a Most múlik pontosan.

„Amikor öt ével ezelőtt a Margitszigeten lejöttünk a színpadról, rögtön eldöntöttük, a Class&Roll-t ki szeretnénk bővíteni, hogy még több embernek megmutathassuk. Az a nyarunk már tele volt, majd jöttek a lezárások, most azonban eljött az alkalom. A klasszikus zeneiátiratok mellett színtiszta Quimby-dalokat is játszunk a koncerten. Ezek úgy fognak megszólalni, mint amikor a stúdióban feljátszottuk őket, hiszen ott lesz velünk élőben egy fúvós szekciói is” – idézte Varga Liviust a közlemény.

A Class&Roll zenei átiratait Ott Rezső zeneszerző készíti, a koncerten közreműködik Vastag Gábor (gitár) és Tóth Sándor (szaxofon).

Szóljon addig is szerkesztőségi kedvencünk:

Az MVM Dome koncert jegyeit ide kattintva éred el.

Ha az esemény rímiről folyamatosan szeretnél értesülni, akkor pedig ide kattints.

A lead kép forrása: Facebook.com / Quimby