A Dal 2024 utolsó válogató

Most szombaton lesz A Dal 2024 utolsó válogatója

Ahogyan megszokhattuk, A Dal adásaiban tíz produkció verseng a kegyeinkért és a továbbjutásért. Most szombaton sem lesz ez másként, amikor is az adás után kialakul a crossover elődöntős mezőny. Az élő show alatt a közönség a zsűrivel együtt értékelheti a produkciókat - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Ahogyan megszokhattuk, A Dal adásaiban tíz produkció verseng a kegyeinkért és a továbbjutásért. Most szombaton sem lesz ez másként, amikor is az adás után kialakul a crossover elődöntős mezőny. Az élő show alatt a közönség a zsűrivel együtt értékelheti a produkciókat – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Mint A Dal 2024 kapcsán született utolsó cikkünkben írtuk, a zsűriben két új taggal is találkozhatunk az idei verseny napjain: Szandi és Németh Alajos Lojzi.

Az énekesnő minden héten a social felületein, kedves tartalmak megosztásával von be minket a műsor kulisszáiba, íme az első adás után készült egyik fotó a zsűritagokról:

A dalverseny kapcsán kiadott mai közleményben emlékeztetnek arra, hogy a közmédia A Dal című műsorában 2012 óta új előadók, zenekarok mutatkozhatnak be dalukkal, a fellépőket új oldalukról ismerheti meg a közönség, a dalválasztó emellett új zenei formációkat hív életre.
Ahogyan olvashatjuk, a magyar dalok versenyét idén is a műfaji és stílusbeli sokrétűség jellemzi, a március 2-iki szombati negyedik és egyben utolsó válogatóban pop, rock, pop-rock, elektronikus, ballada és soul produkciók mérettetnek meg.
Az Év Dala 2024 címért versengő tíz produkció élőben, élő zenei kísérettel hangzik el a Duna csatornán látható showműsorban. Színpadra lép Csintalan Márk (dalának címe: Számítottam rád), a Fluidia (Miről szól ez a dal?), Juhos Zsófi & Patocska Olivér (Ma szerettem beléd), a Junkies (Királyi többes), a Pink Dragon (Kánaán), a Quack (Sosem elég), a Roy Galeri (Kiáltás), Szalma Annamária és Telek Attila (Százszor is), Szelina (Hazatért), valamint Szirtes Dávid (Emelem poharam).

A dalválasztó győztese Az Év Dala 2024 cím mellett egy nyolcszámos lemez elkészítésére kap lehetőséget a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

Extra tartalmakért érdemes követni A Dal Facebook- és Instagram-oldalát, hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáját, adal.hu-t, valamint a műsor két házigazdája, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre közösségi felületét.
A Dal 2024 negyedik válogatója szombaton 19:35-től látható a Dunán, ismétlés vasárnap a Duna World csatornán 10:30-tól.

Forrás: MTI

A lead kép forrása: Facebook.com/ Szandi hivatalos oldala