8 furcsaság ismert énekesekről, amin biztosan meglepődsz majd

Pharrell Williamsnek, Chernek, Adele-nak is vannak meghökkentő furcsaságai. De kinek nincsenek?!

Pharrell Williams szívügyének tekinti, hogy a lehető legtöbb eseményen és platformon beszéljen arról, mekkora problémát okoz az éghajlatváltozás világszerte. Még külön dalt is szerzett, ami pont erre a problémára fókuszál: a 100 Years, azaz 100 év névre keresztelt dalt – melyet csak 2117-ben hallgathat meg az emberiség – egy ideig egy vízben oldódó agyagkorongon tárolták, majd a CD-t átszállították Franciaországba, ahol egy high-tech széfben őrzik.

fotó: Brit GQ

Adele, Céline Dion, Cher, Lionel Richie hangszálain is keletkezett már polip, melynek következtében egy időre elment a hangjuk, le kellett mondani koncertjeik egy részét. Mindannyian átestek polipeltávolító műtéten.

2021-ben a COVID idején mintegy 12.000 venezuelai zenész játszotta egyszerre Csajkovszkij Szláv indulóját, hogy megkíséreljék megdönteni a világ legnagyobb zenekarának Guinness rekordját. Sikerült!

AP Photo/Ariana Cubillos

A Jénai Egyetem és a Harvard Egyetem munkatársai számítógépen, képletapogató segítségével vizsgálták a hivatásos és amatőr zenészek agyát. Kimutatták, hogy a hivatásos zenészek agyában több szürkeállomány van, s a legnagyobb a billentyűs hangszeren játszóké. Még nem tisztázott, hogy a gének, vagy az éveken át tartó folyamatos gyakorlás áll ennek hátterében.

Elvis Presley élete vége felé nemcsak a drogokba, hanem a mértéktelen evésbe is menekült. A 42 éves korában bekövetkezett halálakor állítólag 159 kilót nyomott, és napi 10–12 ezer kalóriát vett magához. 

Ronald C. Modra/Sports Imagery

A szépnek talált zene a bal agyféltekét erősebben érinti, míg a kellemetlen a jobb féltekét foglalkoztatja.

Jennifer Lopez csak a klipjeiben vezet autót, egyébként sosem ül volán mögé. Nem azért, mert nincs jogosítványa, hanem, mert egyszerűen nem szeret vezetni (és nincs is rászorulva…sofőrje mellett).

A rekedt hang csak a bárénekesnőknek áll jól, mindenki másnál a hangszálak valamilyen eltérésére utal. A jellegzetes rekedt hang nem más, mint a hangképzés valamilyen zavara. Bármelyik hangképző szervet érintheti, de a legtöbbször a hangszálak, illetve a gége betegsége okozza a hang megváltozását. A rekedtség hátterében állhat gyulladásos betegség vagy fertőzés, trauma, hormonális ok, daganat, de gyógyszerhasználat is.

cover: Chelsea Lauren/WireImage