Azahriah és Szabó AI-val közös száma

Senki sincs biztonságban? Azahriah kiakadt

Múlt héten először TikTok-on, majd a YouTube-n is megjelent a mesterséges intelligencia (AI) által generált dal "Azi meg a Szobó" címmel. Ez a "szerzemény" avatatlan szemnek először egy eredeti Azahriah dalnak is tűnhet, ám a slágergyáros és Aréna-megtöltő Baukó Attilának ehhez bizony semmi köze, ahogyan a Liverpool focistájának sem.

Múlt héten először TikTok-on, majd a YouTube-n is megjelent a mesterséges intelligencia (AI) által generált dal „Azi meg a Szobó” címmel. Ez a „szerzemény” avatatlan szemnek először egy eredeti Azahriah dalnak is tűnhet, ám a slágergyáros és Aréna-megtöltő Baukó Attilának ehhez bizony semmi köze, ahogyan a Liverpool focistájának sem.

Te hallottad már az „új focihimnuszt”? Adott egy kilétét fel nem fedő valós személy, aki csapatával és az AI segítségével mostantól olyan feldolgozásokat kíván létrehozni a mesterséges intelligencia révén, amelyek valószínűleg egyébként sosem jönnének létre. Kérdés, hogy ez milyen jogi következményeket von majd maga után.

Hiszen elsőként Azahriah és Szoboszlai Dominik került a látóterébe, így a TikTokra és a YouTube-ra is, ha lemaradtál a kettejük neve alatt szereplő, mesterségesen kreált szerzeményről, itt bepótolhatod – dal egy hét alatt hétszázötvenezer megtekintésnél jár a YouTube-n-:

Az RTL-nek álarcban interjút adó „szerző” szavait itt hallhatod minderről:

Kíváncsian várjuk a folytatást, hiszen Azahriah kiakadt a dal létrejötte kapcsán, amelyhez állítása szerint sem neki, sem pedig Szoboszlai Dominiknak sincs semmi köze. Az énekesről írt korábbi cikkeinkért ide, ide vagy ide kattints.

A lead kép forrása: Facebook.com / Azahriah