Horányi Juli plágium Rúzsa Magdi

Plágium vagy sem, ez itt a kérdés Horányi Juli és Rúzsa Magdi között

Horányi Juli az idei Valentin-napra időzítve hozta ki legújabb klipjét 'Sebzetten' címmel, amelynek ajánlóját részünkről is olvashattad. Az énekesnő nem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy két hónappal a megjelenés után Rúzsa Magdi új klipje több ponton hasonlít az övére. Hol az igazság?

Horányi Juli az idei Valentin-napra időzítve hozta ki legújabb klipjét ‘Sebzetten’ címmel, amelynek ajánlóját részünkről is olvashattad (itt találod – A szerk.). Az énekesnő nem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy két hónappal a megjelenés után Rúzsa Magdi új klipje több ponton hasonlít az övére. Hol az igazság?

Horányi Juli egy videós összeállítást is készített alkotótársaival azzal kapcsolatban, pontosan mely snittek és elemek hasonlítanak szerintük Rúzsa Magdi ‘Elmegyek’ című, 4 nappal ezelőtt megjelent videoklipjében az ő munkájukra. Mint az énekesnő elmondta ebben a bejegyzésben, nem Rúzsa Magdit, sokkal inkább a klip gyártóit okolja, hogy ez megtörténhetett.

Mint Horányi Juli fogalmaz Instagram-bejegyzésében:

Mint azt ilyen esetekben megszokhattuk, Horányi Juli kapott hideget-meleget a kommentáradatban (például, hogy örüljön a mostani figyelemnek, amelyet Rúzsa Magdinak köszönhet), egy komment mellett azonban mi sem tudunk elmenni, ez pedig Molnár Ferenc Caramelé (korábbi anyagainkat az énekes kapcsán itt és itt is eléred – A szerk.), miszerint:

„Szia @horanyijuli! Bakker, ez elég kemény sztori! Viszont én itt megragadom az alkalmat hogy gratuláljak a klipedhez! Nagyon jó klip! Nagyon szép operatőri munka,gyönyörűen dolgozott a colorist is,menő dreamy atmoszféra! Ritka jó klip egy nagyon jó dalhoz! Érezhető hogy ez egy inspirált alkotás vizuálisan! Sajnálom a kialakult helyzetet!” – írta Horányi Juli első bejegyzése alá kommentben az énekes.

Horányi Julinak nagyon jól esett Molnár Ferenc Caramel támogatása: @caramelmusic nagyon köszönjük!!! 🙏🏽🙏🏽🙏🏽❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥 Mi is sajnáljuk, rettentően kellemetlen, de úgy éreztem nem hagyhatom szó nélkül. Köszönöm, hogy írtál, nagyon sokat jelent nekem! 🙏🏽🙏🏽🙏🏽💖💖” – írta az énekesnő válaszul.

Horányi Juli felháborodásának híre természetesen Rúzsa Magdihoz is eljutott, aki egy 24 órán át elérhető Instagram-storyban reagált az énekesnőnek:

Minden tisztelettel szeretnélek megkérni, hogy ne beszélj össze sületlenségeket a médiában, hisz a ma generált cirkuszodét az én stábom fenyegetőzhetne perrel a te irányodba, ugyanis a klipünkben 3 dolog azonos: a tiedben is van autó, visszapillantó (kb. 4 milliárd klipben van), no meg van benne láng (teljesen más megközelítésből). És sajnálatos módon valóban azonos a ház (mentségemre: azt sem tudtam, hogy jelent meg dalon, és mostanában nem a YouTube előtt töltöm az időm). Persze egy pici országban sokszor megtörténhet, hogy azonos helyeken forgatnak. Mindenesetre igyekszem higgadtan és a krisztusi példát követve lereagálni a dolgot: megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Kedves követőim, ha van pár percetek, légyszi, kattintsatok rá Juli videójára is, hisz ezek után egészen biztos vagyok abban, hogy nagyon fontos a szívének ez a dala, biztosan sok munkát fektettek bele” – tette közzé, igaz csak egy napig az énekesnő.

Szokásos módon Rúzsa Magdi is kapott hideget-meleget a kommentelőktől, a legvisszatérőbb vélemény arról szólt, mennyire lekezelőnek ítélték a megfogalmazást és a krisztusi példakövetést Horányi Juli felé. (Rúzsa Magdi kapcsán korábban megjelent cikkeinket itt és itt is eléred – A szerk.)

Mutatjuk Horányi Juli klipjét:

Itt pedig Rúzsa Magdi klipje érhető el:

Nem tudható, kiderül-e az igazság ebben a történetben, mindenesetre mi mindkét félnek a legjobbakat kívánjuk a higgadt kommunikációhoz.

A lead kép forrása: Facebook.com / Horányi Juli